Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Scheffler vinner US Masters – Woods långt efter

Topprankade Scottie Scheffler får hänga på sig den gröna kavajen, sedan han utan större bekymmer lyckats hålla undan jagande Rory McIlroy i sista rundan.
Sämre gick det för Tiger Woods, som var långt i från konkurrenskraftig. Men att han ens kunde spela ser han som en av sina främsta prestationer hittills.
Golf • Publicerad 11 april 2022
Tiger Woods lyfter på kepsen för publiken efter det 18:e hålet i den sista rundan.Foto: Jae C. Hong/AP/TT
Scottie Scheffler fick hänga på sig den gröna kavajen.Foto: Jae C. Hong/AP/TT

Det blir ingen sjätte US Masters-titel för amerikanske golfstjärnan Tiger Woods. Efter att ha spelat klart de fyra rundorna inför storpublik på Augusta National i Georgia landade han i totalen på tretton över par.

Stora orosmoln inför

Slutresultatet gör att han hamnar långt från toppen i resultatlistan, men han tog sig åtminstone vidare till helgens rundor efter att ha blivit bland dem i topp 50 efter torsdagens och fredagens spel.

Annons

Det var inte det resultatet han kom för, men kanske det ändå var en seger för 46-åringen. För bara ett år sedan var det ju inte ens säkert att han skulle få behålla det ben som skadades allvarligt i en bilolycka. Så sent som i februari var det dessutom oklart om han skulle kunna gå en 18-hålsrunda någonsin igen.

– Jag tror inte att folk riktigt förstår, säger Woods om smärtan och vägen tillbaka.

En del av utmaningen för honom i den här tävlingen har varit smärta i benet, framförallt orsakad av att gå runt på den kuperade banan.

"Har inte spelat mitt bästa"

– Jag har inte spelat mitt bästa där ute. Men bara det att ha stödet och uppskattningen från fansen, det kan ord inte beskriva. Speciellt med tanke på var jag var för ett år sedan och vilka mina utsikter var då, säger Woods i Eurosport.

Han fortsätter:

– Att jag kan spela här, och genomföra alla fyra rundor ändå. Det var positivt.

Turneringen inleddes ändå bra, när Woods spelade sin förstarunda på ett under par, 71 slag. Följande rundor blev tyngre, två över par, sex över par och slutligen en till runda på sex över par. I sin slutrunda gjorde Woods fem boogeys och en dubbelboogey, samtidigt som han bara lyckades få till en birdie, på det andra hålet.

Tydlig segrare

Scott Scheffler hade inga större bekymmer att ta hem sin första stortitel. Sista rundan slutade på 71 slag, ett under par, och gav en total på tio under. Enda tecknen på nerver syntes på det allra sista hålet, där han behövde tre puttar inom en och en halv meter från hålet innan bollen till slut rullade i. Men dubbelboogeyn blev ändå mest en notering i resultatkortet, då han trots den slutade tre slag framför fyrfaldige majorvinnaren Rory McIlroy.

– Det var en lång dag, en tuff dag för mig. Jag försökte bara hålla huvudet kallt och slå mina slag, säger Scheffler enligt AFP.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons