Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Drar sig ur ligan: "Corona slog undan benen"

Djurgården drog sig ur herrarnas basketliga i början på maj.
Nu meddelar även Wetterbygden att de kastar in handduken.
Basket • Publicerad 25 juni 2020
Wetterbygdens herrlag i basketligan drar sig ur. Arkivbild.
Wetterbygdens herrlag i basketligan drar sig ur. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Det är av ekonomiska skäl som Jönköpingslaget Wetterbygden drar sig ur basketligan på herrsidan för spel i superettan i stället. Coronapandemin har slagit hårt mot klubben.

Wetterbygden har ett lag i damligan också, men där kommer de kunna spela vidare eftersom kostnaderna för damlaget är så pass mycket lägre.

Annons

– Inget snack om att det som hände i mars med corona var det som slog undan benen för oss. Det är klart att det är ett fruktansvärt tråkigt besked. Men man måste till slut ta ett beslut, oavsett om det är positivt eller negativt för stunden. Vi tar ansvar fullt ut och stiger ned en nivå för att rusta upp oss. Man har ju varit med om klubbar som gasar tills de kör av vägen. Vi ville inte gå i fällan och trampar därför på bromsen i god tid, säger klubbdirektör Thomas Ekström.

Informerat spelarna

Så sent som för en vecka sedan värvade klubben in William Eriksson-Hansson från BC Luleå. Ekström menar att Wetterbygden varit transparenta med alla spelare om den situation de befunnit sig i.

– Vi hade ett spelarmöte senast i veckan och vi har fått ett fantastiskt mottagande av spelarna. De förstår och är helt med. Vi har inte mörkat det här någonstans för någon spelare. Att komma med dimridåer mot spelare när man sajnar är självmord. Vi har varit tydliga med det här.

Ersätts inte

Djurgården drog sig ur herrarnas basketliga redan i maj på grund av det allt mer ansträngda ekonomiska läget under coronapandemin. Den platsen har vinnaren av superettan, Fryshuset Basket, tilldelats.

Olle Lundén, tävlingsansvarig på Svenska basketbollförbundet, säger att Wetterbygden inte kommer ersättas. Kommande säsong spelas med nio lag.

– Det har varit väldigt många turer med många situationer i hela basket-Sverige sedan vi lade ner ligan den 12 mars. Det är många klubbar som har blött hårt i den här situationen. Vi har haft kontakt med många klubbar och Wetterbygden är en av dessa. De hade hoppats in i det längsta att de skulle gå runt. Vi har varit hjälpsamma och väntat och inte ställt för höga krav. Normalt sett ska man ju ha anmält sig för spel redan i februari, säger han.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons