Sport

Westerlund hjälper sjukvården under krisen

Friidrott Artikeln publicerades
Elin Westerlund hoppar in som undersköterska på en covid-19-avdelning på Nya Karolinska.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Elin Westerlund hoppar in som undersköterska på en covid-19-avdelning på Nya Karolinska.

Mitt under pandemin vill friidrottaren Elin Westerlund hjälpa till så gott hon kan.

Nu hoppar hon in som under undersköterska på en covid-19-avdelning på Nya Karolinska i Solna.

Elin Westerlund, tidigare i KA 2 IF, tillhör Sveriges främsta häcklöpare, men hon har inte tävlat sedan sensommaren 2018 på grund av artros.

Nu ser hon dock ut att vara på väg tillbaka.

– Träningen går väldigt bra, faktiskt. Jag har kört på hela vintern och allting har gått fint, säger Elin Westerlund till Kvällsposten.

– Allting har egentligen gått över förväntan. Det går snabbt framåt och jag kan göra allting som jag vill.

När sjukvården behöver hjälp på grund av pandemin ville Westerlund göra sitt och nu hjälper hon till på en covid-19-avdelning i Stockholm.

– Jag bestämde mig för att ställa upp redan när de gick ut med en förfrågan till oss som går olika vårdutbildningar. Då tänkte jag ganska fort att jag också ska söka och jag fick svar för en vecka sedan ungefär. Jag gjorde mitt första pass i måndags, säger 30-åringen till Kvällsposten.

– Jag tänker att så länge jag ändå är frisk och kry vill jag hjälpa till.

Hur länge hon blir kvar på avdelningen vet hon inte.

– Jag har sagt ja till en tjänst så länge jag behövs under covid-19. Hur länge jag blir kvar beror helt på hur länge läget ser ut som det gör, säger Westerlund som är en av de drygt 6 500 personer som har anmält intresse för att hjälpa sjukvården i Stockholm.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.