Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

VM-favorit blir utan OS-guldhäst

Den förre OS-guldvinnaren Ben Maher blir utan sin guldhäst Explosion W under VM i ridsport i danska Herning som startar på lördag. Hästen är inte i form.
Ridsport • Publicerad 3 augusti 2022
Britten Ben Maher får rida utan Explosion W under VM i ridsport i Danmark. Arkivbild.
Britten Ben Maher får rida utan Explosion W under VM i ridsport i Danmark. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

En av förhandsfavoriterna bland ryttarna i såväl den individuella hoppningen som i laghoppningen, Ben Maher, kommer att få hoppa utan sin OS-guldvinnande häst Explosion W under VM i ridsport.

Ett stort avbräck för Maher och Storbritanniens guldchanser.

Annons

"Vi är otroligt besvikna att behöva ta beslutet, men Explosion W är helt enkelt inte i tillräckligt bra form för att ta sig an kraven som det här mästerskapet ställer. Han mår bra, men att hoppa mästerskapsbanor under flera dagar i följd kräver en hel del uthållighet. Han är en alldeles för speciell häst för att vi ska ta den risken, så med hans välmående i främsta rummet tyckte jag att detta var det bästa att göra”, skriver tidningen Ridsport som hänvisar till ett uttalande som Ben Maher skrivit.

Maher, som vann OS-guld i laghoppning med Storbritannien 2012, får i stället lita på att hästen Faltic HB kan leda honom till guld.

Han kommer ändå att ingå i det brittiska laget med Harry Charles, Scott Brash och Joe Stockdale där John Whitaker är reserv.

Det svenska OS-guldlaget från 2021 är storfavoriter till VM-guldet i lag. Den svenska truppen består av: Peder Fredricson på All In, Malin Baryard Johnsson på Indiana, Henrik von Eckermann på King Edward samt reserverna Jens Fredricson på Markan Cosmopolit och Rolf-Göran Bengtsson på Ermindo W.

VM i ridsport i danska Herning inleds på lördag.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons