Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Vinner allt – nu är svenskorna klara för semi

Fyra matcher, fyra segrar.
De svenska golfdamerna dominerar i lagtävlingen International Crown och är klara för semifinal redan innan gruppspelet är avslutat.
Golf • Publicerad 6 maj 2023
Madelene Sagström och övriga svenskor spelar bra i San Francisco.Foto: Jeff Chiu/AP/TT

2–0 i premiären mot England följdes upp med 2–0 även i den andra gruppspelsmatchen, mot Kina. Ett perfekt facit så långt för den blågula kvartetten på TPC Harding Park i San Francisco.

Anna Nordqvist och Caroline Hedwall kopplade tidigt greppet i sin bästboll mot Liu Yu och Liu Ruixin. När kinesiskorna var på väg att kämpa sig tillbaka svarade Hedwall med birdies på hål 15 och 16. När båda lagen sedan gjorde par på det 17:e var matchen över.

Annons

– Det är därför det är så himla kul att spela med "Carro", för man vet att hon älskar press och presterar bland den bästa golfen man ser under press, säger Anna Nordqvist i en intervju med LPGA-touren.

Madelene Sagström och Maja Stark avgjorde också på det 17:e hålet i sin match mot Yin Ruoning och Lin Xiyu. Precis som i den första matchen för paret var det Sagström som bjöd på det allra vassaste spelet, den här gången med sex birdies.

– Att spela med Maja har varit superkul, vi har inte spelat nåt ihop egentligen alls innan, säger 30-åringen.

Sverige toppar grupp A med maximala fyra poäng, före förstaseedade USA på tre. Lagen möts sent på lördagskvällen, då USA – med världsettan Nelly Korda i laget – behöver ta en halv poäng för att också säkra en semifinalbiljett.

Från den andra gruppen är Thailand och Australien redan semifinalklara, medan Japan och Sydkorea är utan chans att gå vidare.

– Det känns som att vi har haft väldigt kul den här veckan och som att det har varit till vår fördel, säger Anna Nordqvist inför fortsättningen.

Semifinalerna och finalen på söndag avgörs på ett litet annat sätt. En lagmatch består då av tre matcher: en foursome och två singlar.

Fakta: International Crown

+ De åtta bästa länderna, sett till världsrankning, deltar.

+ Grupp A: USA, Sverige, England, Kina.

+ Grupp B: Sydkorea, Japan, Thailand, Australien.

+ I gruppspelet, torsdag–lördag, avgörs varje lagmatch i form av två bästbollmatcher. De två bästa lagen i varje grupp går vidare till semifinal.

+ I semifinaler och final på söndag består en lagmatch i stället av en foursomematch och två singlar.

+ International Crown har tidigare spelats 2014, 2016 och 2018. Sverige har varit med två gånger (tvåa 2014 och femma 2018).

+ Tidigare vinnare är Spanien (2014), USA (2016) och Sydkorea (2018).

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons