Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Vinicius Júnior-lag klar

Real Madrid-stjärnan Vinicius Júnior blev under förra säsongen utsatt för rasistiska attacker.
Nu har Brasiliens regering tillsatt en antirasism-lag för att hedra anfallaren.
– Idag är en väldigt speciell dag och jag hoppas att min familj är väldigt stolt, sa Vinicius vid en ceremoni i Rio de Janeiro.
Fotboll • Publicerad 6 juli 2023
"Jag hoppas att min familj är väldigt stolt", sa Real Madrid spelaren Vinicius Júnior vid en ceremoni på Maracana Stadium i Rio de Janeiro. Arkivbild.
"Jag hoppas att min familj är väldigt stolt", sa Real Madrid spelaren Vinicius Júnior vid en ceremoni på Maracana Stadium i Rio de Janeiro. Arkivbild.Foto: Armando Franca /AP/TT

Vinicius Júnior, en av Real Madrids stora stjärnor, blev under förra säsongen utsatt för en rad rasistiska attacker.

Bland annat grep spansk polis tre personer misstänkta för "rasistiska förolämpningar" och hatbrott i samband med Real Madrids La Liga-match mot Valencia.

Annons

Ytterligare fyra personer greps misstänkta för att tidigare i år ha hängt en svart uppblåsbar docka från en bro iklädd en Real-tröja med Vinícius Júniors nummer.

Nu har Brasiliens regering klubbat igenom en ny lag för att hedra den 22-åringe anfallaren.

Den nya lagen, kallad "Vini Jr-lagen", kommer att se till att sportevenemang stoppas eller avbryts i händelse av rasistiskt beteende. Lagen innehåller även protokoll om hur man ska behandla klagomål om rasism.

– Jag är väldigt ung och jag förväntade mig inte att jag skulle få den här hyllningen, säger Vinicius vid en ceremoni på Maracana Stadium i Rio de Janeiro.

Anfallaren fick även utmärkelser från regeringen och hans fotavtryck lades till i Maracana Stadium walk-of-fame, där avtryck från spelare som Pele, Garrincha och Ronaldo finns med.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons