Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

”Vill ge Walter en stor jävla björnkram”

Landslagstränaren Lasse Fahlén följde Walter Wallbergs OS-guld från Umeå.
Och han är imponerad.
Puckelpist • Publicerad 5 februari 2022
Landslagstränare Lasse Fahlén följde Walter Wallbergs OS-guld på hemmaplan. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Ja, Lasse Fahlén, som testade positivt för corona och inte tog sig till Peking, fick följa Walter Wallbergs puckelpistfinal från Umeå – där han befinner sig med Europacuplaget.

– Jag har 2 000 tusen telefonsamtal, det har brunnit i telefonen, säger puckelpistlandslagets tränare när TT når honom.

Annons

– Större delen av laget är B-laget är här, vi satt på hotellet och kollade storbild, det var stor glädje för hela laget, några började gråta av glädje, de klarade inte av känslorna. Sedan gick de ut och tränade – så jag tror inte det är någon speciellt bra träning på dem i dag, haha.

"Rörd till tårar"

Fahlén fortsätter:

– Att få vara med att hjälpa till och ta fram ett OS-guld är obeskrivligt. Jag har varit med några andra länder, men att en svensk tar OS-guld är en ofattbar känsla, det går inte ens att beskriva. Dessutom kommer han från samma by som mig, det gör inte saken mindre. Allt träffar rätt. Det är trevligt att vara Årebo just nu, säger Fahlén.

– Allt som han slitit för, han är ung men hunnit med mycket skador, han är otroligt erfaren på alla möjliga sätt. Och bara 21 år gammal. Att ta sin första seger någonsin på ett OS, det är inte många människor som klarar det mentalt. Det är glädje, jag är rörd till tårar, det brukar inte jag vara.

"Så jävla glad"

Fahlén rök alltså på covid-19 – men han tackar gudarna för att åkarna höll sig friska.

– Att laget klarade sig från corona, det är jag så jävla glad över. Att jag fick det var en sak, men hela laget fick det inte – och det är jag glad för. Nu kan de slappna av och behöva inte tänka på corona.

– Jag har pratat med dem varje dag, jag får inte livekänslan, men annars känns det bra. Jag har tittat på deras träningar och känslan (av guld) är densamma ändå.

TT: Vad är det första du kommer säga till Walter?

– Haha, grattis kan man väl säga. Vore jag på plats hade jag gett honom en stor jävla björnkram, men jag är inte på plats, men vi träffas i Stockholm om några dagar.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons