Victor Rask tvåmålsskytt för Minnesota

Minnesotas Victor Rask gjorde två mål mot Colorado och tog matchen till förlängning, där lagkamraten Jonas Brodin avgjorde.
Ishockey • Publicerad 1 februari 2021
Minnesotas Jonas Brodin och Joel Eriksson Ek firar vinsten över Colorado.
Minnesotas Jonas Brodin och Joel Eriksson Ek firar vinsten över Colorado.Foto: Stacy Bengs/AP/TT

Leksandsbördige Victor Rask stod bakom Minnesotas kvitteringsmål 3–3 mot Colorado i slutet av den tredje perioden. Det tog matchen till förlängning. Innan klockan ens hade hunnit passera 20 sekunder fick Jonas Brodin in Minnesotas vinnarpuck efter en passning av Joel Eriksson Ek, via Jordan Greenway.

– Jag kan inte beskriva känslan, men jag är definitivt glad, säger Brodin, enligt NHL, om sitt allra första övertidsmål i NHL.

– Det känns alltid otroligt bra när någon gör mål på övertid.

Rask gjorde 2–1 i början av andra perioden och sedan kvitteringen, ett handledsskott, med 7,5 minut kvar i tredje perioden. Det var hans andra och tredje mål för säsongen.

– Det är definitivt bra för självförtroendet. Första målet var en bra passning från Jared Spurgeon... det var skönt att få det målet. Det andra, då försökte jag bara få pucken mot mål, och tursamt gick den in, säger Rask enligt NHL.

Eriksson Ek noterades för ytterligare en assist, liksom Colorados Gabriel Landeskog.

Gjorde hattrick

Philadelphias Joel Farabee gjorde NHL-karriärens första hattrick när New York Islanders besegrades med 4–3 på hemmaplan.

– I kväll gick de (puckarna) bara in för mig. Mitt spel känns riktigt bra just nu och förhoppningsvis kommer det att fortsätta så, säger han enligt lagets Twitterkonto.

20-årige Farabee inledde målskyttet i slutet av den första perioden, frampassad av James van Riemsdyk. Efter en tidig kvittering i andra av Islanders Nick Leddy fick Farabee in ytterliga två puckar, framspelade av van Riemsdyk bägge gångerna, innan det var dags för nästa periodvila.

Matchen gick till förlängning där Philadelphias Kevin Hayes gjorde det avgörande målet.

Förlust igen för Ottawa

Anaheims Jakob Silfverberg gjorde lagets enda mål, efter en passning av Hampus Lindholm, när St Louis gästade och körde över Kalifornienlaget med 4–1.

Ottawa har inte vunnit sedan i säsongspremiären. Den sjunde förlusten (laget har även en oavgjord match) kom mot Edmonton, 5–8. Målvakten Matt Murray byttes ut redan efter 7.20 efter att ha släppt in tre mål på nio skott. Svensken Marcus Högberg lyckades inte särskilt mycket bättre, släppte in fem mål på 22 skott.

Edmontons Leon Draisatl svarade för sex assist.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.