Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Verstappen överlägsen – klättrade rejält

Vem ska stoppa Red Bull? Hittills verkar ingen kunna göra det.
Max Verstappen var överlägsen vinnare när formel 1-cirkusen rullade vidare i Miami.
– Att vinna från startplats nio är väldigt tillfredsställande, säger han.
Motorsport • Publicerad 7 maj 2023
Red Bull jublar igen efter segern i Miami.
Red Bull jublar igen efter segern i Miami.Foto: Rebecca Blackwell AP/TT.

Verstappen startade från en niondeplats – men trots det stod han som segrare – för tredje gången den här säsongen.

– Det känns riktigt bra och härligt. Jag är nöjd, konstaterade nederländaren i Viaplays sändning.

Annons

Verstappens konkurrent och tillika stallkamrat Sergio Pérez startade klart bättre och hade ledningen de första tio varven. Samtidigt fokuserade Verstappen på att klättra från en niondeplats till en fjärde. Och efter 20 varv tog han även täten – som han sedan aldrig släppte.

– Det var ett bra race. Jag kunde hålla mig borta från problem och höll ut länge med de hårda däcken. Jag tror att det var det som avgjorde. Det blev en bra seger, säger Max Verstappen.

Nytt podium för Alonso

Sergio Pérez slutade tvåa, fem sekunder efter Verstappen. Mexikanen drog den tidiga slutsatsen att det inledande däckvalet var fel.

– Jag tror att inleda med medium var jättedåligt, värre än väntat. Jag måste analysera vad som gick fel eftersom vi hade ett dåligt race, säger han efter loppet.

Aston Martins Fernando Alonso kammade hem en tredjeplats – för fjärde gången på fem tävlingar. Spanjoren var 26 sekunder bakom segraren.

– Bilen är fantastisk, det var något av ett ensamt race. Vi väntade oss ett starkare motstånd, men Ferrari var sämre än väntat i dag, säger spanjoren.

Poäng till Haas

Mercedes två brittiska förare George Russell och Lewis Hamilton slutade fyra respektive sexa, medan Ferraris Carlos Sainz och Charles Leclerc tog plats fem respektive sju. Alpines båda förare Pierre Gasly och Esteban Ocon följde därefter medan Haas danske förare Kevin Magnussen knep tionde plats och den sista poängen.

I och med den nya segern utökar Verstappen sin ledning i VM. Nästa deltävling avgörs om två veckor i Imola, Italien.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons