Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Häcken fick en poäng – ser fram emot toppmöte

Häckens enda poäng mot Varberg tog upp laget jämsides med Djurgården i den allsvenska guldstriden. Nästa söndag möts lagen i en seriefinal.
Fotboll • Publicerad 2 oktober 2022
Simon Gustafson var en av Häckens bästa spelare när göteborgarna spelade 1–1 mot Varberg. I nästa omgång väntar ett toppmöte mot Djurgården.
Simon Gustafson var en av Häckens bästa spelare när göteborgarna spelade 1–1 mot Varberg. I nästa omgång väntar ett toppmöte mot Djurgården.Foto: Adam Ihse/TT

Häcken jublade när Djurgården förlorade klart i lördags.

Men söndagens uppgift var klurig för göteborgarna, med fyra spelare avstängda. Tre av dem har normalt viktiga roller i Häckens centrallinje: mittfältarna Samuel Gustafson och Mikkel Rygaard, och skyttekungen Alexander Jeremejeff. Dessutom är Tobias Sana, som spelat till vänster i anfallet, skadad.

Annons

Varberg var det något bättre laget i första halvlek. Filip Bohman gjorde 1–0 i 36:e minuten, efter ett inspel från Alexander Johansson.

Bohmans första

Det var första målet i allsvenskan för 25-årige Bohman, som kommit till Varberg under säsongen från Malmö-klubben Olympic i division 1.

Ibrahim Sadiq petade in Häckens kvittering, märkligt omarkerad på en frispark från Simon Gustafson.

– Matchen var ganska mycket som vi förväntade oss på förhand att den skulle vara. De har ju sitt spelsätt. Det är mycket direkt, det är mycket kamp och det är långa bollar, säger Simon Gustafson.

Han tycker att Häcken slarvade i vissa lägen, och kom in i ett "hafsigt" matchtempo som passade Varberg bättre.

Krysset var Häckens fjärde raka i allsvenskan. Men med fyra avstängda var en poäng i Varberg inte så dåligt.

– Känslan, för mig nu i alla fall, är hyfsat positiv. Det är inte i dag som det avgörs. Det är liksom en match i taget. Vi ligger under och får med oss en poäng. Det är något positivt, säger Simon Gustafson.

"En massa självförtroende"

Tränaren Per-Mathias Högmo tycker att Häcken gjorde en bra match.

– Vi har en massa självförtroende med oss till matchen mot Djurgården, säger Högmo och fortsätter:

– Och det har vi all grund till. Vi har spelat tolv bortamatcher i allsvenskan, och ännu inte förlorat, påpekar Häckens tränare.

Annons

Varberg kryssade på hemmaplan mot Djurgården i augusti, och nu mot Häcken. Men tränaren Joakim Persson vill inte tippa vilka som tar hem SM-guldet.

– Det är olika typer av lag. Vi hade betydligt mer problem med Häckens spel än vi hade mot Djurgården. Men det får de göra upp om själva, säger Joakim Persson.

Fakta: Guldstriden

Återstående matcher för de två tätlagen i allsvenskan:

Djurgården:

Häcken (h) 9 oktober.

AIK (h) 16 oktober.

Malmö FF (b) 20 oktober.

Sundsvall (h) 24 oktober.

Norrköping (b) 31 oktober.

Mjällby (h) 6 november.

Häcken:

Djurgården (b) 9 oktober.

Sundsvall (h) 15 oktober.

AIK (b) 19 oktober.

Malmö FF (h) 23 oktober.

IFK Göteborg (b) 30 oktober.

Norrköping (h) 6 november.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons