Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

"Ska komma ut som hungriga vargar mot Öster"

Varberg vann borta mot Sirius med 3–2 – men de tre poängen togs förgäves.
Samtidigt klarade Degerfors 2–2 borta mot Malmö FF och skickade Varberg till allsvenskt kval mot Öster.
Fotboll • Publicerad 6 november 2022
Varberg vann mot Sirius i den avslutande omgången, men får ändå kvala för att hålla sig kvar i allsvenskan då Degerfors tog poäng mot Malmö FF.
Varberg vann mot Sirius i den avslutande omgången, men får ändå kvala för att hålla sig kvar i allsvenskan då Degerfors tog poäng mot Malmö FF.Foto: Staffan Claesson/TT

Det var bara vinna och hoppas att Malmö FF skulle göra sitt nere i Skåne som gällde för Varberg då man inför den sista omgången av allsvenskan låg på kvalplats, två poäng bakom och med mycket sämre målskillnad än Degerfors som var närmast ovanför i tabellen.

Men Degerfors kryssade, 2–2, på Eleda stadion och säkrade därmed sitt kontrakt och då hjälpte inte ens tre mål framåt mot Sirius för att säkra Varbergs kontrakt i den högsta serien.

Annons

– Vi har haft 29 matcher på oss och har haft tio matchbollar innan den här matchen för att slippa hamna här. Vi kommer till start utan att ha det i egna händer, det var lite sent att vara effektiva helt plötsligt, säger Varbergs tränare Joakim Persson och konstaterar även att hans lag gjort för få mål och släppt in för många sett över hela säsongen.

"Vi heter inte Bayern München"

– Då ska man ha lite stolpe in för att reda ut det och det har vi inte i dag. Vi har satt oss i den här situationen själva men jag är lik förbannat stolt över killarna, men vi heter inte Bayern München direkt utan vi heter Varbergs Bois. Vi har spelat 28 olika backlinjer, det är inte heller en ekvation som går ihop om man ska samla poäng.

Varbergsanfallaren Alexander Johansson gjorde gästernas 1–0 mål och spelade fram till Anton Liljebäcks 2–0. Han klev sedan av i 71:a minuten och hann höra lite i bakgrunden på bänken hur Malmö gjorde 2–1 följt av en ny kvittering, 2–2, av Degerfors.

– Surt! Det var skönt att hjälpa laget och göra mål men nu i efterhand så blir det ganska bittert ändå. Nu ska vi visa (Öster) att vi kommer från allsvenskan och de från superettan. Om vi spelar som i dag så tror jag att vi har en bra chans, säger Johansson och fortsätter:

– Öster har såklart en bra säsong i bagaget medan vi kanske har en mindre bra men vi har rutin och kommer från ett högre tempo och det ska vi visa. I dag (mot Sirius) var vi ganska kompakta, ganska aggressiva över våra ytor och våra omställningar skötte vi jättebra. Vi får ta med oss det och finslipa ytterligare så kan det se jäkligt bra ut.

"Rutinerat lag"

TT: I kvalet kan dock det mentala spela även ett på pappret bättre lag ett spratt?

– Ja, så det gäller att ta vara på samma mentalitet och hunger som i dag så ser det bra ut.

Joakim Persson är inne på samma spår:

– Ett lag har spelat i allsvenskan i 30 matcher, ett i superettan. Sedan får man respektera att Öster är ett ganska rutinerat lag så det handlar om att göra två väldigt bra prestationer, säger han och fortsätter:

– Det kommer att ligga på i nerverna och vara fjärilar i magen inledningsvis, men det är bara fotboll och är vi inte bättre än Öster över 180 minuter så är vi välkomna till superettan. Nu ska vi avsluta på bästa möjliga sätt genom att knäcka Öster så fort som möjligt.

Kvalet till allsvenskan spelas den 10 och 13 november. Öster börjar hemma mot Varberg.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons