Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Vändningen – fler släpps in på OS-läktarna

Inga utländska åskådare får följa de olympiska vinterspelen på plats.
Nyligen togs beslutet att kraftigt strypa möjligheten även för kineser – men nu räknar arrangören med att trots allt kunna fylla läktarna upp till 30 procent.
Olympiskt • Publicerad 1 februari 2022
Så här tomt blir det inte på läktarna när det snart spelas OS-hockey. De kinesiska myndigheterna kommer att släppa in utvalda grupper som åskådare på de olympiska arenorna.Foto: Andreas Hillergren/TT

Enligt nyhetsbyrån Reuters löser de kinesiska myndigheterna publikfrågan med att utvalda grupper ges möjligheten att komma in på arenorna.

Kravet är full vaccination samt ett lämnat negativt virustest.

Annons

Beroende på om idrotten avgörs inom- eller utomhus kan det bli möjligt att ta in runt en tredjedel till hälften av arenans publikkapacitet.

Det tror IOK-direktören Christophe Dubi.

– Det är glädjande att vi kommer att ha åskådare, säger Dubi till Reuters.

OS i Peking invigs på fredag.

Under sommarspelen i Tokyo för ett halvår sedan tilläts viss publik på bland annat fotbollsmatcher som spelades utanför den japanska huvudstaden.

I övrigt gick japanen på gatan miste om chansen att få uppleva toppidrott på nära håll.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons