van Riemsdyk firade 800 med seger

Ishockey • Publicerad 21 oktober 2021
Philadelphias James van Riemsdyk mot Boston, bild från lagens möte i april.
Philadelphias James van Riemsdyk mot Boston, bild från lagens möte i april.Foto: Derik Hamilton/AP/TT

James van Riemsdyk fick pucken vid förlängda mållinjen, slog den mot mål, där en helt fri Scott Laughton kunde hitta nätet.

Målet tidigt i andra perioden innebar 3–1 för Philadelphia hemma mot Boston, och var ett steg mot vad som till slut blev en seger med 6–3. Målet betydde också att van Riemsdyk kunde fira sin 800:e NHL-match med en assistpoäng. Nu har han bara ytterligare 979 matcher kvar till Patrick Marleaus rekord.

Den 32-årige amerikanen gjorde sin första NHL-match 2009 och har sedan dess spelat för Philadelphia och Toronto (2012–2018). Men nattens match blev inte en av karriärens mest minnesvärda, med mer kamp än skönspel.

Boston kom tillbaka efter Laughtons mål och kvitterade med en minut kvar till andra pausvilan. Hemmalagets svar kom i första bytet efter pausen, när Cam Atkinson gjorde 4–3 – och därifrån kunde Philadelphia utöka och bevaka sin ledning.