Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Utvecklingsplan ses över efter VM-fiaskot

Drygt tre månader efter Tre Kronors VM-fiasko i Riga är utvärderingen klar. Resultatet: en översyn av utvecklingsplanen.
"Vi noterar att det inte bara är kopplat till Riga utan även runt våra andra landslag", säger generalsekreteraren Johan Stark på Svenska ishockeyförbundets webbplats.
Ishockey • Publicerad 9 september 2021
Ryskt jubel och svenskt depp, målvakten Adam Reideborn, i VM-fiaskot i Riga. Arkivbild.
Ryskt jubel och svenskt depp, målvakten Adam Reideborn, i VM-fiaskot i Riga. Arkivbild.Foto: Roman Koksarov/AP/TT

Tre Kronor stod för ett historiskt fiasko i VM i våras. För första gången sedan 1937 hamnade laget utanför topp åtta och missade kvartsfinal för första gången sedan åtta lag till slutspel infördes.

Men förbundet gjorde snabbt klart att förbundskaptenen Johan Garpenlöv hade fortsatt förtroende.

Motiga år

Annons

Svenska hockeylandslag har haft några motiga år med Damkronornas degradering till B-VM och Juniorkronornas uttåg redan i kvartsfinal senast.

Enligt generalsekreteraren Johan Stark behöver förbundet se över sin plan för spelarutveckling och ska göra det i samarbete med elitklubbarna.

"Det är ett arbete som våra sakkunniga behöver titta på tillsammans med rörelsen. Vi har smugit i gång arbetet redan med en träff tillsammans med förbundspersonal och sportchefer i SHL som en första provtryckning. Planen är inte fastlagd än men vi som förbund behöver säkerställa att vi skjuter till resurser så att vi kan genomföra arbetet", säger Stark på förbundets webbplats.

Alla VM-spelare medverkade

I utvärderingen har samtliga VM-spelare medverkat anonymt i enkäter och enligt förbundet är åsikterna samstämmiga kring vad som gick snett.

"Det vi kan konstatera är att det var en orutinerad trupp som åkte på VM, både spelare och ledare, och under väldigt speciella förutsättningar och en tuff start så hamnar vi i ett väldigt tufft läge", säger tävlingschefen Olof Östblom.

Tre Kronors nästa stora mästerskap blir OS i Peking i februari där NHL-spelarna är tillbaka, VM 2022 avgörs i Finland.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons