Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Uttagen av Lagerbäck trots dispyten

Lars Lagerbäck hade aldrig sett en spelare gå över gränsen på det sättet tidigare. Men trots dispyten har han tagit med anfallaren Alexander Sørloth i sin senaste landslagstrupp.
Den svenske förbundskaptenen riktar samtidigt en känga både mot läckor i laget och mot norska medier.
Fotboll • Publicerad 2 november 2020
Lars Lagerbäck och Alexander Sørloth. Arkivbild.
Lars Lagerbäck och Alexander Sørloth. Arkivbild.Foto: Stian Lysberg Solum/NTB Scanpix/TT

Det utbröt ett hett gräl mellan Lagerbäck och Leipzigstjärnan Alexander Sørloth under de norska fotbollsherrarnas senaste samling. Anfallaren var missnöjd med den norska taktiken i EM-playoffmatchen mot Serbien, som Norge förlorade med 1–2, vilket senare fick den svenske förbundskaptenen att ryta ifrån.

"Efter 30 år i internationell fotboll har jag aldrig upplevt att en spelare gått över gränsen på det här sättet", sade Lagerbäck i ett uttalande på Norges fotbollsförbunds hemsida.

Annons

Trots bråket finns 24-åringen med i Lagerbäcks trupp också till de tre kommande landskamperna.

– Vi enades om att lägga saken bakom oss. Vi kommer inte att kommunicera det här utåt mer. Vi har satt punkt, sade Lagerbäck i samband med måndagens truppresentation, uppger nyhetsbyrån NTB.

Han passade också på att lufta sin irritation mot de läckor som uppenbarligen finns i landslaget.

– För mig är landslaget till för professionella spelare, amatörer är sådana som läcker saker som inte gynnar laget, sade Lagerbäck, enligt VG.

Lagerbäck skickade också en rejäl skopa kritik mot mediernas rapportering om saken, och pekade specifikt ut tidningen VG.

– Utifrån lösryckta händelser som skedde den kvällen så har man gjort tolkningar och spekulationer som inte stämmer överens med hur jag upplevde situationen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons