Kanada vägrade hälsa – USA vann rivalmötet

Även utan NHL-proffs i OS är ishockeymötet mellan Kanada och USA en match mellan två stora rivaler och den här gången vann "lillebror" USA.
Ishockey • Publicerad 12 februari 2022
USA:s Kenny Agostino firar ett mål i 4–2-segern mot Kanada.
USA:s Kenny Agostino firar ett mål i 4–2-segern mot Kanada.Foto: Matt Slocum/AP/TT

Och det märktes att det var ett rivalmöte.

USA kom sent ut på isen, förmodligen en psykning, vilket gjorde att kanadensarna tröttnade.

Kanadensarna lämnade i stället blålinjen och vägrade hälsa på sina rivaler – och skippade därmed den traditionella hälsningen inför nedsläpp.

När matchen väl började var det Kanada som tog ledningen redan efter en och en halv minut i tungviktsmötet.

Men USA replikerade snabbt och gjorde även 2–1 strax innan första periodens slut.

Amerikanerna gick därefter upp till 3–1 innan Kanada reducerade med fem minuter kvar av den andra akten.

Sex minuter in på den tredje perioden kom sedan avgörandet då Kenny Agostino gjorde 4–2 för USA.

USA toppar gruppen på sex poäng efter två matcher, Kanada är tvåa med tre pinnar. Tyskland och Kina står båda på noll poäng efter en spelad omgång.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.