Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

USA-damerna vann delseger om jämlika villkor

Fotboll • Publicerad 12 april 2021
USA:s landslag under landskampen mot Sverige i lördags.
USA:s landslag under landskampen mot Sverige i lördags.Foto: Janerik Henriksson/TT

USA:s fotbollslandslag, som spelade 1–1 mot Sverige i lördags, har vunnit en delseger i en domstol gällande jämlika löner.

Lösningen som presenterades före jul har nu klubbats i domstol i Los Angeles, skriver AP på sin webbplats.

Annons

Enligt beslutet får damernas landslag liknande upplägg vad gäller flygresor, hotell, arenor och personal som herrlandslaget.

"Vi är glada för att domstolen har gått med på jämlika arbetsförhållanden som landslaget har kämpat så många år för att uppnå", säger spelarnas talesperson Molly Levinson i ett uttalande.

Landslagsspelarna stämde fotbollsförbundet 2019 för ojämlika villkor. De begärde 66 miljoner dollar, motsvarande 563 miljoner kronor, i ersättning för könsdiskriminering under åren 2014-2017, något som de inte får enligt det nya beslutet.

Damernas landslag planerar att överklaga för att också få jämlika ekonomiska ersättningar. USA är regerande världsmästare.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons