Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

US Open fick klartecken av guvernören

Tennis • Publicerad 16 juni 2020
Det var fullsatt på Arthur Ashe Stadium när Rafael Nadal säkrade US Open-titeln i fjol. I årets turnering kommer det att vara tomt på läktarna. Arkivbild.
Det var fullsatt på Arthur Ashe Stadium när Rafael Nadal säkrade US Open-titeln i fjol. I årets turnering kommer det att vara tomt på läktarna. Arkivbild.Foto: Eduardo Munoz Alvarez/AP/TT

New Yorks guvernör Andrew Cuomo ger grönt ljus till US Open i tennis. Grand slam-turneringen ska spelas som planerat mellan den 31 augusti och den 13 september.

Det blir dock ingen publik på Flushing Meadows. I fjol sattes rekord i antal åskådare under de två tennisveckorna med 740 000.

Annons

Cuomo skriver på Twitter att USA:s tennisförbund kommer att göra extraordinära insatser för att skydda spelare och personal under US Open, inklusive rejält med covid 19-testning, mer städning och extra omklädningsrum.

Flera tennisstjärnor, bland annat världsettan Novak Djokovic och den regerande mästaren Rafael Nadal, har varit tveksamma till spel i New York som varit hårt drabbat av coronapandemin.

De internationella tennistourerna stängde ner i mars för att öppna igen senare i sommar. Grand slam-turneringen Franska mästerskapen har flyttats till slutet av september och sommarens Wimbledon har strukits helt.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons