Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Officiellt: Stjärnan klar för Vegas

Buffalo har slutligen gått med på att släppa skadeförföljde centerstjärnan Jack Eichel.
Ny klubbadress blir Vegas, bekräftar båda NHL-klubbarna.
Ishockey • Publicerad 4 november 2021
Jack Eichel lämnar Buffalo för Vegas i NHL-ishockeyn. Arkivbild.
Jack Eichel lämnar Buffalo för Vegas i NHL-ishockeyn. Arkivbild.Foto: Nick Wass/AP/TT

Eichel, 24, har fem år kvar på det monsterkontrakt han skrev 2017 och som är värt i snitt tio miljoner dollar, motsvarande drygt 85 miljoner kronor, per säsong.

Han går sedan lång tid tillbaka skadad och spelade bara 21 matcher förra säsongen på grund av ett diskbråck i nacken. Eichel och Buffalo har hamnat i meningsskiljaktigheter hur skadan ska behandlas.

Annons

Nu blir Eichel lagkamrat med svenske målvakten Robin Lehner som offentligt sågat Buffalo för att spelaren inte själv får bestämma över hur hans skada ska behandlas. Lehner har tidigare i karriären spelat för Buffalo och upplevde då en liknande situation när han var fotskadad.

Buffalo skickar Eichel och sitt val i tredjerundan i 2023 års draft till Vegas i utbyte mot Peyton Krebs, Alex Tuch, och två draftval, en förstarunda 2022 och en tredjerunda 2023.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons