Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Uppgifter: Glazer bestämmer Ronaldos framtid

Manchester Uniteds delägare Joel Glazer tar det slutgiltiga beslutet om anfallsstjärnan Cristiano Ronaldos framtid i klubben, uppger källor till nyhetsbyrån AP.
Detta efter att Ronaldo uttalat sig kritiskt om klubb, tränare och ägare i en intervju.
Fotboll • Publicerad 15 november 2022
Cristiano Ronaldos framtid i Manchester United är högst osäker.
Cristiano Ronaldos framtid i Manchester United är högst osäker.Foto: Armando Franca/AP/TT
Joel Glazer, t.h., kommer vara den som avgör Cristiano Ronaldos framtid i Manchester United. Arkivbild.
Joel Glazer, t.h., kommer vara den som avgör Cristiano Ronaldos framtid i Manchester United. Arkivbild.Foto: Jon Super/AP/TT

Cristiano Ronaldo har rört upp många känslor efter sin explosiva intervju med Piers Morgan, trots att endast kortare klipp har släppts så här långt.

Inte minst hos ägarfamiljen Glazer. Källor till nyhetsbyrån AP avslöjar att delägaren Joel Glazer kommer att ta det slutgiltiga beslutet kring Ronaldos klubblagsframtid.

Annons

Ronaldo uttalade sig kritiskt till Glazers i ett av klippen.

– De bryr sig inte om klubben, om det sportsliga. Som du vet är Manchester United en klubb där marknadsföringen är viktigast, det är därifrån den får sina intäkter. Ägarna bryr sig inte om det sportsliga, enligt mig, sade han.

Respekterar ej tränaren

Han gick även till attack mot tränaren Erik ten Hag, en person som Ronaldo menade att han "saknar respekt för".

Enligt EPSN är ten Hag fast besluten om att Ronaldo behöver lämna klubben redan i januari och ska ha instruerat klubbledningen att göra sig av med honom omgående. Portugisen har kontrakt med Manchester United säsongen ut.

AP rapporterar att det kommer vara upp till Ronaldos agent Jorge Mendes att presentera klubbar villiga att köpa superstjärnan. Ägarna ska ha ställt sig bakom ten Hags beslut att stänga av Ronaldo efter att han vägrat hoppa in mot Tottenham förra månaden.

Advokater granskar intervjun

Uniteds advokater granskar nu intervjun för att bestämma eventuella rättsliga åtgärder.

"Klubben kommer att överväga en respons när all fakta ligger på bordet", meddelade det engelska storlaget tidigare på sin hemsida.

Hela intervjun med Cristiano Ronaldo släpps på onsdag och torsdag.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons