Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Uppgifter: Ahmedhodzics tränare sparkas

Bordeaux, med Anel Ahmedhodzic i startelvan, föll under söndagen med hela 0–5 mot Reims i den franska ligan.
Resultatet blev spiken i kistan för lagets tränare Vladimir Petkovic som nu har fått sparken, uppger franska tidningen L'Équipe.
Fotboll • Publicerad 8 februari 2022
Söndagens 0–5-förlust mot Reims blev för mycket för Bordeaux ledning som nu sparkar tränaren Vladimir Petkovic, uppger L'Équipe. Arkivbild.
Söndagens 0–5-förlust mot Reims blev för mycket för Bordeaux ledning som nu sparkar tränaren Vladimir Petkovic, uppger L'Équipe. Arkivbild.Foto: Daniel Cole AP/TT

Anel Ahmedhodzic, 22, debuterade från start i mittförsvaret för sin nya klubb Bordeaux i Ligue 1 i söndags. Matchen skulle dock utveckla sig till en riktig mardrömsdebut för den svenskfödde bosniske landslagsmannen.

För motståndet stod 14:e placerade Stade de Reims på bortaplan, en på förhand överkomlig uppgift för nästjumbon Bordeaux.

Annons

När domaren blåste igång matchen fanns det dock enbart ett lag på banan. Slutsiffrorna skrevs till 5–0 i Reims favör och det var en första match att glömma för Anel Ahmedhodzic.

Kontrakt till 2024

Nu ser det ut att få digra konsekvenser för mannen som hämtade 22-åringen till den franska vinstaden. Enligt L'Équipe har Bordeaux tränare Vladimir Petkovic fått sparken, tillsammans med sin assistent Antonio Manicone.

Petkovic tog över laget i juli 2021 efter att ha lämnat sin post som förbundskapten för Schweiz i samband med uttåget ur EM 2020 i kvartsfinalen mot Spanien. Han skrev då på ett kontrakt med Bordeaux som gäller till 2024.

Vem som uppges ta över efter den 58-årige bosniern förtäljer inte historien. Bordeaux, som slutade tolva i fjol, ligger på en 19:e plats i tabellen, vilket hade inneburit nedflyttning till Ligue 2.

En liten tröst är att man fortsatt är på samma poäng som Metz på kvalplats och Lorient på säker mark, dock med sämre målskillnad, och endast har en poäng upp till 16:e placerade Troyes.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons