Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Unitedsupportrar uppmanar till nya ägarprotester

Manchester Uniteds supportergrupp uppmanar till nya protester mot klubbens amerikanska ägare, familjen Glazer.
Senast stormades Old Trafford.
"Det här är inte ett nytt Liverpool", skriver The 1958 i ett uttalande på Twitter.
Fotboll • Publicerad 12 april 2022
Den 13 maj förra året fick Premier League-matchen mot Liverpool skjutas fram sedan Manchester United-supportrarnas protester eskalerat. Arkivbild.
Den 13 maj förra året fick Premier League-matchen mot Liverpool skjutas fram sedan Manchester United-supportrarnas protester eskalerat. Arkivbild.Foto: Jon Super/AP/TT

I maj 2005 tog amerikanska familjen Glazer över ägandet i den engelska fotbollsgiganten Manchester United.

För att genomföra köpet behövde Glazerfamiljen låna motsvarande flera miljarder kronor, en skuld som sedan tillskrevs klubben. Före Glazerfamiljens övertagande, som även innefattade en börsnotering, hade inte klubben varit skuldbelagd sedan 1930-talet.

Annons

Bland supportrarna har missnöjet de senaste 17 åren varit djuprotat och utbrett med regelbundna protester. Förra våren fick Premier League-matchen hemma mot Liverpool på Old Trafford flyttas fram eftersom supportrar tagit sig in på läktarplats före avspark.

Supportergruppen The 1958 planerar nya, fredliga protester i lördagens ligamöte med Norwich. Uppmaningen är bland annat att befinna sig utanför arenan Old Trafford under matchens första 17 minuter.

Varje minut symboliserar varje år som den engelska storklubben ägts av familjen Glazer.

"Det här är inte ett nytt Liverpool. Vi tror att det var engångsföreteelse. Det här är en början på beständiga, obevekliga, fredliga och lagliga protestaktioner mot våra ägare. Vi är medvetna om utmaningarna vi står inför och vi kommer inte att frångå de målen", skriver The 1958 i ett inlägg på Twitter.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons