Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ungdomarna invigde Brinova Arena

Brinova Arena i Karlskrona är spelmässigt invigd.
Karlskrona Handbollsdomarklubb bjöd till U12-handboll för 51:a gången.
Och det blev en handbollsfest, med 16 lag, som fick högsta betyg för såväl arrangemanget som nya evenemangshallen.
Karlskrona • Publicerad 15 april 2019
Det var bitvis tuffa tag i mötet mellan Lödde och Kristianstad.
Det var bitvis tuffa tag i mötet mellan Lödde och Kristianstad.Foto: Marcus Palmgren

– Inte utan att man är lite ”avis” på er som fått en sådan prakthall. Precis som en handbollsarena skall vara. Två planer som kan användas samtidigt. Idealiskt vid ungdomscuper som den här, säger Morten Husby, ledare för Lödde Vikings HF som spelade final med damlaget.

bild 1/10

16 lag från södra Sverige hade bjudits in till spel. Från länet hade flicklagen Mörrum, Ronneby och Karlskrona anammat inbjudan. På pojksidan var det Karlskrona Handbollsklubb, Mörrum HK och H78 Sölvesborg som kom till spel.

Annons

– Det är en inbjudningstävling, så vi försöker få med så bra lag som möjligt. Jag tycker vi lyckats bra i år också, säger tävlingsledaren Lennart Jyllhed med ett leende på läpparna.

Att det är gratis att delta i Karlskrona Handbollsdomarcup gör cupen till något unikt i Sverige. Ekonomiskt bjuder domarklubben på handbollsspelet i Karlskrona. Inga anmälningsavgifter utgår, det är unikt i landet.

– Skulle tro att vi är rätt ensamma om att inte ta betalt. Men så är det och det kommer vi fortsätta med så länge vi kan, menar Jyllhed.

Spelmässigt var det Skåne och Småland som gjorde upp om vem som var bäst. Bland tjejerna vann IF Hallby HK mot Lödde Vikings HK med 9–8 Och bland pojkarna vann Nässjö med förkrossande 21–11 mot Kävlinge.

Karlskrona Handboll kämpade bra mot tufft motstånd.
Karlskrona Handboll kämpade bra mot tufft motstånd.Foto: Conny Pettersson

Blekingelagen då? Jo, de kom på den nedre halvan av tabellerna, både när det gällde flickor och pojkar. I slutspelet fick Blekingelagen göra upp om platserna bakom Smålands och Skånelagen.

Ronneby flicklag slog Karlskrona HB:s i slutspelet och Mörrum spelade oavgjort, 6–6, mot Sävsjö. Bland pojkarna förlorade Mörrum mot Åhus med 9–10 och H 78 Sölvesborg slog Karlskrona HB med 14–5.

– Nästa år är de välkomna igen, ett år äldre. Vi får nämligen inte tävla med tolvåringar kommande år. Det har FN:s barnkonvention bestämt, meddelar Lennart Jyllhed innan han inleder prisutdelningen till de bästa lagen.

Conny Pettersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons