Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ullmark hetast i NHL: "Haft ett skönt flyt"

Linus Ullmark är NHL:s bäste målvakt just nu. I Bostons 3–1-match mot Vegas storspelade svensken med 30 räddningar.
Ishockey • Publicerad 12 december 2022
Boston-målvakten Linus Ullmark stoppar Vegas-forwarden William Carriers målförsök.
Boston-målvakten Linus Ullmark stoppar Vegas-forwarden William Carriers målförsök.Foto: John Locher/AP/TT

29-åringen leder statistiken för alla målvaktskategorier i NHL. Han har en räddningsprocent på 94,1, han har släppt in minst antal mål per match med 1,77 och är målvakten med flest segrar – 16 av 17 spelade matcher.

– Jag kan inte sticka under stolen med att det är ett bra facit, säger Ullmark till Aftonbladet.

Annons

– Jag har haft ett skönt flyt, men lagkamraterna gör också ett fantastiskt jobb framför mig hela tiden. Då blir mitt jobb så mycket enklare. Jag menar, jag gör inga mål, det är det medspelarna som gör och sedan är det upp till mig att stoppa puckar.

Boston är NHL:s bästa lag just nu med 45 poäng på 27 matcher. Natten till måndagen, svensk tid, mötte man Vegas som toppar Western Conference.

Ullmark släppte in Vegas första skott på mål.

– Lite oturligt fick de in sitt första skott i matchen, men sedan såg vi till att hålla tätt. Vi visste att de skulle komma hårt i inledningen, de är bäst i ligan i första perioden, och bortsett från det där målet stod vi upp bra under första 20 och sedan jämnade vi ut och tog vara på några av våra lägen, säger han till tidningen.

Till NHL:s webbplats säger Ullmark att laget lyckades hålla motståndarna ute på kanterna, vilket hjälpte honom se skotten.

– Och när jag inte kunde se dem så blockade vi dem. Det var en riktig lagseger, säger Ullmark till NHL.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons