Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ullmark bänkad när Boston vände till seger

Linus Ullmark fick inte spela när Boston kvitterade Stanley Cup-åttondelen mot Carolina med en 5–2-seger. Svensken fick för andra matchen i följd se matchen från båset.
Ishockey • Publicerad 8 maj 2022
Linus Ullmark fick inte spela för Boston. Arkivbild.
Linus Ullmark fick inte spela för Boston. Arkivbild.Foto: Charles Krupa/AP/TT

Linus Ullmark spelade de två första matcherna i Stanley Cup-slutspelet för sitt Boston. Men efter två raka förluster gav tränaren Bruce Cassidy målvaktsjobbet till Ullmarks rival Jeremy Swayman.

Sedan dess är Boston obesegrat och har kommit tillbaka in i matchserien. Swayman räddade 22 skott när Boston kom tillbaka från underläge 1–2 till seger 5–2.

Annons

Ställningen är nu 2–2 i bäst av 7 matcher.

Boston är ett av få NHL-lag som envist vägrat utse en förstemålvakt. Ullmark och Swayman spelade exakt lika många matcher i grundserien, 41 stycken. Så kampen mellan de båda går säkert vidare.

Stora segerorganisatörer för Boston var stjärnkedjan Patrice Bergeron, Brad Marchand och David Pastrnak. Marchand gjorde två mål och spelade fram till de tre övriga, bland annat ett vardera av Bergeron och Pastrnak.

Marchand gjorde sista målet i tom bur när Carolina jagade reducering.

Nu väntar en femte åttondelsfinal natten till onsdag i Carolina.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons