Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Uefa straffar Irland efter sång

Uefa straffar det irländska fotbollsförbundet efter att landslagsspelare sjungit en sekterisk sång i samband med det avgörande playoff-matchen mot Skottland.
Fotboll • Publicerad 8 december 2022
Irländska förbundskaptenen Vera Pauw har bett om ursäkt efter spelarnas agerande. Arkivbild.
Irländska förbundskaptenen Vera Pauw har bett om ursäkt efter spelarnas agerande. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

För första gången någonsin kommer Irland få delta i fotbolls-VM på damsidan. Tidigare i år säkrade de en plats i mästerskapet efter att ha besegrat rivalen Skottland med 1–0 i playoff-finalen.

Efter matchen spreds klipp på sociala medier inifrån det irländska omklädningsrummet där spelarna uppmuntrande sjöng om den paramilitära irländska republikanska armén (IRA).

Annons

Nu straffas Irlands fotbollsförbund med böter på drygt 218 000 kronor av det europeiska fotbollsförbundet, Uefa. Det rapporterar nyhetsbyrån AP.

Enligt Uefa hade spelarna brutit mot de "grundläggande reglerna för ett anständigt uppförande och respekt".

"Vi är ledsna i fall vi har orsakat en skada, även om en ursäkt inte räcker", säger Irlands förbundskapten Vera Pauw i ett uttalande.

Den paramilitära irländska republikanska armén (IRA) var i en våldsam konflikt med Nordirland och Skottland fram till 1998, då ett fredsavtal slöts.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons