Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Udinese krossade storsatsande Roma

Inför säsongen har Roma storsatsat med värvningar. I Serie A-mötet med Udinese åkte dock huvudstadsklubben på sin första förlust för säsongen, och det var dessutom en storförlust.
Fotboll • Publicerad 4 september 2022
Roma och Paulo Dybala, i mitten, hade chansen att gå upp i Serie A-ledning, men gick på pumpen mot Udinese.
Roma och Paulo Dybala, i mitten, hade chansen att gå upp i Serie A-ledning, men gick på pumpen mot Udinese.Foto: Andrea Bressanutti/LaPresse via AP/

Inledningen på säsongen har bådat gott för Roma och deras supportrar – efter fyra omgångar var Roma obesegrat och hade chans att gå upp i ensam serieledning i Serie A.

I mötet med Udinese på bortaplan i Udine såg det bra ut inledningsvis. Nyförvärvet Paulo Dybala var nära att sätta 1–0 till Roma efter mindre än en minut. Men därefter gick allt fel för huvudstadsklubben.

Annons

Destiny Udogie inledde målskyttet redan i den femte minuten. Därefter fortsatte bollarna att trilla in i Roma-målet. Mål av Lazar Samardzic, Roberto Pereyra och Sandi Lovric gjorde att slutresultatet skrevs till 4–0 Udinese.

José Mourinhos gäng fick således inkassera en storförlust.

Resultatet innebär att Udinese går upp till fjärdeplatsen i tabellen. Roma återfinns på femteplats. Båda klubbarna är dock endast en poäng bakom serieledande Napoli.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons