U21-landslaget fixade 1–1 i Italien – i 92:a

Klockan hade passerat 90 minuter och första förlusten i EM-kvalet vara bara några minuter bort.
Då nickade Tim Prica in 1–1 borta mot Italien och räddade en poäng till det svenska U21-landslaget.
Fotboll • Publicerad 12 oktober 2021
Tim Prica blev svensk poängräddare. Arkivbild.
Tim Prica blev svensk poängräddare. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Det jublades vilt bland de gulklädda fotbollsspelarna i Monza efter Pricas sena kvittering. Italien hade varit nära att punktera matchen innan Sverige anföll i 92:a minuten. Adam Carlén vann en nickduell, Emil Holm lyckades med en akrobatisk spark få in bollen framför mål – och där skallade inhopparen Prica in 1–1.

Italien kopplade greppet i slutet av första halvlek när Lorenzo Lucca smet in mellan två svenska backar och stötte in 1–0. Det svenska kvitteringsmålet betyder massor inför fortsättningen av EM-kvalet. Nu är Sverige fortfarande obesegrat och leder gruppen på elva poäng efter fem matcher, medan Italien har tio poäng efter sina fyra matcher.

Lagen möts igen först i den allra sista omgången i kvalet, i juni nästa år.

Bra för både Blågult och Italien var att Irland, som ser ut som den främsta utmanaren om en topplacering, förlorade borta mot Montenegro, 1–2.