Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Tyska VM-markeringen – flygplan med budskap

Här är Tysklands markering inför fotbolls-VM. Flygplanet som det tyska landslaget flygs med kommer att prydas med budskapet "olika vinner".
Fotboll • Publicerad 14 november 2022
Tysklands förbundskapten Hansi Flick med supertalangen Jamal Musiala åker till Qatar med en tydlig markering. Arkivbild.
Tysklands förbundskapten Hansi Flick med supertalangen Jamal Musiala åker till Qatar med en tydlig markering. Arkivbild.Foto: Michael Probst/AP/TT

På söndag drar herrarnas fotbolls-VM i gång i Qatar. De 32 nationerna som deltar kommer den här veckan att ta sig dit för att så småningom börja förbereda sig inför vad som komma skall.

Det tyska landslaget, som inleder mästerskapet med att möta Japan den 23 november, åker först till Oman för ett träningsläger. De gör det med ett budskap som kommer att pryda flygplanet truppen reser med.

Annons

Flygbolaget Lufthansa, som ansvarar för landslagets transport, skriver i ett pressmeddelande att Airbus A330 kommer att ha budskapet "olika vinner", som en tydlig markering mot värdnationen efter rapporter om bristande mänskliga rättigheter och homofobi, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

Planet lyfter under måndagen med tränare och spelare och destinationen är först Muscat, Omans huvudstad. Där kommer landslaget att stanna ett par dygn innan det bär av till Doha, Qatar.

Den tidigare tyska landslagsbacken Philip Lahm, som var med och tog VM-guld 2014, har tidigare kritiserat Internationella fotbollsförbundet (Fifa) och menar att det var "ett misstag" att dela ut mästerskapet till Gulfstaten.

"VM hör inte hemma där", skrev Lahm i en uppmärksammad kolumn i den tyska tidningen Die Zeit.

Kritiken från just Tyskland har kommit vid upprepade tillfällen. Flera supportergrupper till olika klubbar i Bundesliga har uppmanat till VM-bojkott.

I Qatar är det brottsligt att vara homosexuell, kvinnor har inte samma rättigheter som män och dessutom är yttrandefriheten starkt begränsad.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons