Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Tvingas pausa verksamheten efter skjutningarna

Dödsskjutningarna i stadsdelen Ronna i Södertälje har fått Södertälje Basketbollklubb, SBBK, att agera.
Nu pausar klubben barn- och ungdomsverksamheten.
Basket • Publicerad 3 oktober 2022
Södertälje Basketbollklubb tvingas pausa barn- och ungdomsverksamheten efter skjutningarna i stadsdelen Ronna. Arkivbild.
Södertälje Basketbollklubb tvingas pausa barn- och ungdomsverksamheten efter skjutningarna i stadsdelen Ronna. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Fyra skjutningar, varav två dödsskjutningar, på kort tid gör att SBBK fattat beslutet att ställa in samtliga träningar den här veckan.

Den andra dödsskjutningen skedde i närheten av en skola där klubben bedriver verksamhet för barn och ungdomar i skolans gymnastiksal.

Annons

– Vi fick flera meddelanden från föräldrar till basketungdomar och även från ungdomstränare om att de inte var jättesugna på att åka dit de närmaste dagarna. Då tog vi beslutat att pausa verksamheten, säger Strömwall.

– Det blir ganska emotionella reaktioner när sådana här saker händer. Vi vill inte tvinga fram obekväma beslut varken hos barn, föräldrar eller ungdomstränare.

"Jättetråkigt"

Strömwall fortsätter:

– Vi vill komma i gång så fort som möjligt när det känns bra. Vi är en viktig samhällsfunktion också. Idrott ser till att barn är i ett sammanhang och känner trygghet och gemenskap. Men det var så pass allvarligt, det var flera skjutningar på öppen gata på kort tid.

TT: Vad tänker du kring att ni tvingas göra det här?

– Det är jättetråkigt. Det ska inte behöva vara så här.

A-lagen påverkas inte

Strömwall berättar att det i verksamheten finns lag från sju år och uppåt. Om pausen blir längre kommer klubben se till att barnen och ungdomarna får träna någon annanstans.

När det kommer till seniorlagen har SBBK såväl damlag som herrlag i landets högstaligor. Elitverksamheten bedrivs på ett annat ställe i staden, Täljehallen, och den påverkas inte.

– Nej. Vi tycker snarare att vi är jätteviktiga för Södertälje. Både för att visa att det händer positiva saker i Södertälje och för att barn och ungdomar tittar på vår elitverksamhet. Det är förebilder som är bra förebilder, säger Strömwall.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons