Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Tvåfaldig OS-medaljör inför rätta för mord

Sushil Kumar är dubbel OS-medaljör samt VM-guldvinnare i brottning.
Nu står den indiske 39-åringen inför rätta för mord.
Brottning • Publicerad 13 oktober 2022
Sushil Kumar greps i maj 2021. Arkivbild.
Sushil Kumar greps i maj 2021. Arkivbild.Foto: Dinesh Joshi/AP/TT

Kumar och 17 andra personer åtalades vid en domstol i Delhi i onsdags. Det var för mer än ett år sedan som de greps efter den 23-årige brottaren Sagar Dhankars död.

Domstolen säger att utredare har presenterat tillräckligt med bevis mot Kumar som själv hävdar att han är oskyldig och har anklagat polisen för att sätta dit honom.

Annons

Kumar anklagas för mord, kidnappning, upplopp och användande av dödligt vapen och anses av åklagarna vara en central figur i händelsen som i maj 2021 chockade den indiska idrottsvärlden.

Kumar greps efter en veckolång jakt efter det dödliga bråket som ska ha bottnat i en personlig och professionell rivalitet mellan de två brottarna.

Åklagare hävdar att Kumar och de andra anklagade slog Dhankar och hans vänner med klubbor och andra vapen utanför en arena i Delhi och lämnade offret att dö. Han ses i en video – som åklagarna säger är autentisk – när han anföll Dhankar, som dog på sjukhus.

Pardeep Rana, en advokat som representerar en av de anklagade, sade att hans klient greps på falska anklagelser.

Kumar var en av världens bästa brottare och tog OS-brons i Peking 2008 samt silver i London 2012. Han var även Indiens fanbärare i London och tog VM-guld 2010.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons