Tung storseger för Varberg mot Hammarby

Tvåmålsöverläge och en spelare mer. Ändå fick Varberg slita för att skaffa sig andrum i bottenstriden.
Till slut blev det dock hela 5–2 mot Hammarby.
Fotboll • Publicerad 8 november 2020
Astrit Selmani firas av lagkamraterna efter sitt andra mål mot Hammarby. Selmani blev till slut tremålsskytt i 5–2-segern.Foto: Adam Ihse/TT

En liten Hammarbyklack i ena hörnet, på en hembyggd ställning precis utanför staketet på Varbergs hemmaarena, bjöd på stämningen.

Men det var Varberg som bjöd på bäst fotboll, särskilt under matchinledningen.

Hallandslaget tog ledningen redan i åttonde minuten, när Gustaf Norlin från ett bra läge hittade fram till Astrit Selmani – som stod i ett ännu bättre läge och enkelt gjorde 1–0.

Varberg hade bara tagit två poäng de senaste sju matcherna och bara gjort tre mål under samma period.

"Stor godispåse"

Varbergstränaren Joakim Persson vädrade också sin besvikelse efter 0—1 mot AIK senast, då Varberg enligt honom borde ha fått en straff på tilläggstid.

Nu fick laget en mot Hammarby stället.

– Jag har suttit här i fem av de senaste sex matcherna och bölat på domarna. Den här gången fick vi med oss allt och lite till, konstaterar Joakim Persson.

– Med allt vi fått emot oss innan så fick vi en stor djävla godispåse från fotbollsförbundet, så den tar vi gärna

Det hade gått drygt en halvtimme när förre Hammarbyspelaren Junes Barny föll i duell med Hammarbybacken Mohanad Jeahze.

Straffen såg inte solklar ut, men domaren Glenn Nyberg var säker. Det var även Astrit Selmani, som väntade ut David Ousted och rullade in 2—0 vid ena stolpen.

Ett par minuter före halvtid fick Jeahze dessutom sitt andra gula kort för matchen och visades ut.

I det läget talade inte mycket för någon Hammarbypoäng.

"99,99 procent klart"

Samtidigt hade dock just tvåmålsunderläget och utvisningen till slut fått Stockholmslaget att vakna till.

– Jag ska inte sitta här och klaga för mycket på domarteamet. Men det första gula kortet är tufft dömt och straffen och det röda kortet ... jag har tittat på det tio gånger och det är helt oförklarligt för mig, säger Hammarbytränaren Stefan Billborn.

– Samtidigt är vi väl egentligen bättre med en man mindre.

Aron Johannsson hann redan på tilläggstid reducera till 1—2 från straffpunkten efter en handssituation. Och efter Robin Books 3–1-mål i början av den andra halvleken tog det bara två minuter innan Gustav Ludwigson hade reducerat på nytt för Hammarby.

Men till slut, efter mål av Albert Ejupi och Astrit Selmanis tredje, blev det Varbergsseger – den första på nästan två månader.

– Nu kan vi väl 99,99 procent göra det som inga medier trodde, att hänga kvar, summerar Varbergstränaren Joakim Persson.