Tung Chelseaseger i toppstriden

Fotboll • Publicerad 11 oktober 2020
Australiskan Sam Kerr gjorde ett av målen när Chelsea besegrade Manchester City i Super League på söndagen. Arkivbild.Foto: Andrew Couldridge/AP/TT

Chelsea hänger på Arsenal och Everton i toppen av Super League-tabellen. På söndagen kom en tung hemmaseger för Magdalena Eriksson och Jonna Anderssons lag, när en av de tänkta guldaspiranterna Manchester City besegrades med 3–1.

Båda svenskorna spelade hela matchen och fick se norskan Maren Mjelde sätta 1–0 på straff i den 36:e minuten. Sam Kerr utökade i 57:e innan Chloe Kelly reducerade på straff med knappa 20 minuter kvar att spela. Sex minuter senare kunde dock vindsnabba Fran Kirby rinna igenom Cityförsvaret och punktera matchen med 3–1.

Chelsea har inlett säsongen med tre segrar och en oavgjord och skuggar Arsenal och Everton som radat upp fyra fullpoängare. På söndagen vann Arsenal med 5–0 borta mot Brighton medan Everton slog West Ham med 3–1 på hemmaplan.