Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Trots utbrotten – ingen virusoro i landslaget

Smitta i det danska landslaget, smitta i det kroatiska och den egne förbundskaptenen Janne Andersson hålls isolerad i hemmet.
Coronaviruset är farligt nära det svenska landslaget.
Fotboll • Publicerad 12 november 2020
Albin Ekdal och Dejan Kulusevski känner ingen oro för att spela under den tilltagande smittspridningen.
Albin Ekdal och Dejan Kulusevski känner ingen oro för att spela under den tilltagande smittspridningen.Foto: Anders Wiklund/TT

Mittfältaren, till vardags i Sampdoria i italienska Serie A, smittades tidigt av viruset. Kort efter att covid-19 spred sig snabbt i Italien i våras insjuknade han.

Nu är den andra vågen över oss – och kritik och synpunkter har riktats mot fotbollen för att det spelas landskamper samtidigt som smittspridningen tilltar.

Annons

Inför onsdagens landskamp mot Danmark testade spelaren Robert Skov positivt och åtta spelare som varit i närheten av honom sattes i karantän.

Spelade med smitta

När Kroatien – lördagens motståndare i Nations League på Friends arena – samtidigt mötte Turkiet i Istanbul spelade Domagoj Vida en halvlek.

Efteråt konstaterades det att han bar på smittan och Besiktasspelaren sattes i hemkarantän.

Vid torsdagskvällens presskonferens fick de svenska landslagsspelarna Albin Ekdal, Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf och Dejan Kulusevski frågor i ämnet och om de känner olust att spela under de rådande omständigheterna.

– Jag känner ingen olust för att spela matchen. Tvärtom ska det bli kul. Däremot känner jag olust för situationen vi befinner oss i runt om i världen och hemma där man bor med familj och allt sånt, säger Ekdal.

"Ingen rädsla"

Det rigorösa coronareglemente som råder kring elitfotbollen gör att han känner sig ganska trygg.

– Vi testar oss noggrant, vi håller oss i vår "bubbla". Det är ingen rädsla, men det är ett lurigt virus, jag om någon vet det. Man kan vara positiv en dag, negativ en annan. Det är väldigt svårt att ha koll om man är helt frisk eller har en liten viruspartikel i sig.

Victor Nilsson Lindelöf:

– Det är konstiga tider vi lever. Alla nationer gör sitt bästa för att skydda sina spelare och alla som jobbar runt fotbollen. Jag känner ingen oro.

– Vi får lita på läkarna att Vidas test var väldigt milt. Jag tror att risken att bli smittad är liten. Är det negativa test på alla kör vi på som vanligt, säger Mikael Lustig.

Annons

Dejan Kulusevski känner heller ingen oro.

– Det är tyvärr inget vi kan kontrollera. Vi är redo för att spela och jag tror inte att det kommer att bli något problem.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons