Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Trots stökig tid – Messi från start i helgen

Det har hänt och skrivits mycket om Lionel Messi, 35, den senaste tiden.
Trots all uppståndelse kommer argentinaren starta för PSG på lördag.
Fotboll • Publicerad 12 maj 2023
Lionel Messi. Arkivbild.
Lionel Messi. Arkivbild.Foto: Christophe Ena/AP/TT

Paris Saint-Germains tränare Christophe Galtier meddelade på fredagens presskonferens att Messi kommer att starta i Ligue 1-mötet med Ajaccio på lördag.

– Jag pratade med Lionel Messi gällande hans comeback, för att höra var han har sitt fokus. Han var väldigt lugn och jag tyckte han var väldigt motiverad till att spela och fast besluten om att vinna ytterligare en trofé, säger Galtier enligt franska medier, bland annat Get French Football News.

Annons

Messi blev nyligen avstängd i två veckor efter att ha rest till Saudiarabien, där han är turistambassadör, utan klubbens tillåtelse – en avstängning som numera är hävd. Messi själv kommenterade sin resa med att han trodde att han var ledig och att det var därför han lämnade Paris.

Kort efter resan till Saudiarabien uppgav nyhetsbyrån AFP att det är klart att argentinaren nästa säsong ska spela i den saudiska ligan. 35-åringens pappa, Jorge Messi, gick däremot ut och dementerade och sade att inget är klart gällande var Lionel Messi ska spela kommande säsong.

I förra veckan samlades dessutom hundratals PSG-supportrar utanför klubbens högkvarter där de tände bengaler och sjöng fientliga ramsor om de underpresterande stjärnorna Messi, Neymar och Marco Verratti.

Messis kontrakt med Qatar-ägda PSG går ut efter säsongen.

PSG toppar Ligue 1 med sex poäng ner till tabelltvåan Lens, fyra omgångar återstår av serien.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons