Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Trots olyckan – Fredricson aktuell för Falsterbo

Peder Fredricson kan göra comeback efter kraschen i Stockholm. 51-åringen är uttagen till Falsterbo Horse Show.
"Jag tar en dag i taget", säger Fredricson till Svenska ridsportförbundet.
Ridsport • Publicerad 4 juli 2023
Peder Fredricson. Arkivbild.
Peder Fredricson. Arkivbild.Foto: Caisa Rasmussen / TT

Under tisdagen presenterade Svenska ridsportförbundet tolv hoppryttare till de internationella tävlingarna vid Falsterbo i nästa vecka.

En av de uttagna är OS- och VM-guldmedaljören Peder Fredricson, som kan göra comeback efter att han red omkull på Stockholms stadion i samband med Global Champions Tour för drygt två veckor sedan.

Annons

"Peder är uttagen till Falsterbo Horse Show och sedan är det upp till honom och hans läkare att avgöra om han är redo att starta eller inte", säger förbundskapten Henrik Ankarcrona till Svenska ridsportförbundet.

När TT talade med Fredricson efter olyckan berättade han att han fått blödningar och skador på blodkärlen i nacken men inga frakturer. Han hoppades då på att vara återställd till EM i augusti, men nu ser det ut som att stjärnryttaren kan vara tillbaka tidigare än så.

"Man vill ju alltid vara med i Falsterbo, men vi får helt enkelt se. Jag mår definitivt bättre nu än för någon vecka sedan, men jag tar en dag i taget", säger 51-åringen.

Falsterbo Horse Show avgörs 13–16 juli.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons