Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Trösten efter medaljmissen: Pannkakor

Det blev en knapp medaljmiss för de svenska herrarna på medeldistansen i orienterings-VM i Schweiz. Svenske Albin Ridefelt blev fyra – 25 sekunder från medalj.
– Det är jättesmå marginaler. Det är ett ögonblicksbeslut i sluttningen till näst sista (kontrollen) som gör att jag missar trettio sekunder och medaljen, säger 31-åringen till TT.
Orientering • Publicerad 15 juli 2023
Albin Ridefelt. Arkivbild.
Albin Ridefelt. Arkivbild.Foto: Nisse Schmidt/TT

På sikt tror Ridefelt att han kommer att glädjas åt fjärde platsen i VM – trots att det var så nära medalj.

– Jag gör min bästa individuella VM-placering, så jag kommer vara väldigt nöjd om ett tag. Men just nu är det bara tomt och surt.

Annons

Vad gör man då för att stilla besvikelsen i den schweiziska skogen?

– Jag tror vår kock har lagat lite pannkakor , så jag får nog sätta mig i skuggan och äta några. Då kanske det känns lite bättre, säger Ridefelt.

Tidigare under dagen tog Tove Alexandersson och Hanna Lundberg guld respektive brons. Något som kan hjälpa till med att lätta upp stämningen.

– Det är jättekul när det går bra för truppen. Så det kommer garanterat vara en glad stämning i kväll, säger Ridefelt.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons