Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Tränaren efter bjudningarna: ”Det är ju juletid”

Leksand, som nu är ett av seriens mest formsvaga lag, bjöd Frölunda på två mål och förlorade med 3–2. Det gjorde tränaren Björn Hellkvist märkbart irriterad efter matchen:
Ishockey • Publicerad 9 december 2021
Björn Hellkvist var irriterad efter förlusten.
Björn Hellkvist var irriterad efter förlusten.Foto: Nisse Schmidt/TT

Efter tidig höst, när Leksand radade upp segrar, har lagets form dalat rejält. Statistik visar att Leksand bara är seriens tolfte bästa lag sedan den 4 november med tre segrar.

En formsvacka som bekymrar tränaren Björn Hellkvist:

Annons

– Vi har spelat långsammare, framförallt i puckinnehav. Vi gör för lite mål...

Inte blev det bättre att dalalaget var på rejält bjudhumör i matchen mot Frölunda.

Frölundas 2–0-mål kom genom ett slarvigt uppspel av Leksand Emil Heineman, där Frölundas Patrik Carlsson tog hand om pucken och passade till Michael Spacek som gjorde mål.

Frölundas 3–1-mål, som kom när Leksand var på väg in i matchen, skedde efter slarvigt uppspel av Alexander Lundqvist i burskydd, rakt på Michael Spacek. Han pucken och passade till Patrik Carlsson som gjorde mål.

”Skitmatch”

Två missar som inte gjorde Björn Hellkvist glad:

– Det var en skitmatch för oss, i alla fall de två första perioderna, då vi inte utsatte Frölunda för några större prövningar. Dessutom gav vi Frölunda, om inte tre mål så är det nästan tre mål. Två av dem är definitivt gåvor från oss och ett bra lag tar tillvara på det. Det är inte mycket att säga om. Släpper man in tre mål är det tufft att vinna.

Mitt i besvikelsen försökte Björn Hellkvist titta tendenser som laget kan bygga på för att vända formsvackan. Främst laget spel i tredje perioden:

– Det liknande det Leksand jag vill att vi ska vara. Jag tycker det var ett tag sedan. Nu är det dags att vi hittar tillbaka till det.

”Inte bjudningar”

Frölundas Patrick Carlsson, som på olika sätt tog hand om båda Leksands bjudningar har en annan bild av det som hände på isen

– Jag uppfattar inte det som bjudningar. Första målet tog vi tillbaka pucken i mittzon, hittade sedan ett spel fram och tillbaka med omställningar. I samband med mitt mål gjorde Michael Spacek ett bra jobb som jobbade fast pucken intill deras mål och passade sedan mig som tursamt kunde göra mål.

Annons

Han fortsätter:

– Jag har inte sett reprisen men jag uppfattade att vi gjorde ett bra jobb innan de målen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons