Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Träffades på Instagram – tog hem grand slam

Ett meddelande på Instagram kan vara starten på många spännande relationer.
Som ett grand slam-vinnande mixedpar.
Tennis • Publicerad 2 juni 2022
Wesley Koolhof skrev till Ena Shibahara på Instagram och frågade om de skulle spela mixedturneringen i Franska mästerskapen tillsammans. Det blev succé.
Wesley Koolhof skrev till Ena Shibahara på Instagram och frågade om de skulle spela mixedturneringen i Franska mästerskapen tillsammans. Det blev succé.Foto: Jean-Francois Badias/AP/TT

Det var först kvällen innan Franska mästerskapen skulle börja som japanskan Ena Shibahara och nederländaren Wesley Koolhof träffades för första gången.

Efter finalsegern i mixedturneringen avslöjade Koolhof hur det gick till när grunden till grand slam-segern lades.

Annons

Wesley Koolhof skickade nämligen ett meddelande på Instagram och frågade om Ena Shibahara ville spela i mixedturneringen tillsammans med honom.

– Det tog ett tag innan hon svarade, säger Wesley Koolhof.

– Men hon sade ja och att hon såg fram emot att spela. Så vi hade faktiskt aldrig träffats tidigare, jag har bara sett henne spela några gånger i grand slam-tävlingar och på Masters, så jag visste hur hon spelar och jag tänkte att hon skulle passa mig väldigt bra.

Han fortsatte:

– Så det var därför jag frågade henne och jag är väldigt glad över att hon sa ja. Det är ganska galet hur allt slutade.

Det kan man minst sagt säga. Det blev 7–6 (7–5), 6–2 i finalen mot norskan Ulrikke Eikeri och belgaren Joran Vliegen. 29-åriga Eikeri blev därmed den första norska finalisten i en grand slam-turnering.

I herrturneringen hoppas stjärnan Casper Ruud bli nummer två. På fredagen ställs han mot Marin Cilic i semifinalen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons