Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Torneklint om bråket: För mig helt främmande

SM-trean i diskus, Axel Härstedt, kan komma att anmälas för osportsligt uppträdande under tävlingen.
Friidrott • Publicerad 16 augusti 2020
Daniel Ståhl fick sätta på sig ett par shorts ovanpå de trasiga tajtsen sedan Axel Härstedts protest.
Daniel Ståhl fick sätta på sig ett par shorts ovanpå de trasiga tajtsen sedan Axel Härstedts protest.Foto: Naina Hel n Jåma/TT

Under lördagens diskustävling i SM i Uppsala lämnade Härstedt in en protest för att världsmästaren Daniel Ståhl hade en reva i sina tajts. Ståhl tilläts göra sitt förstakast, men satte sedan på sig ett par shorts ovanpå så att inte revan syntes, skriver Expressen.

Efter tävlingen lämnade SM-fyran Jakob Gardenkrans in en muntlig anmälan av Härstedt, som han menade försökte psyka sina motståndare.

Annons

Härstedt skriver i ett sms till SVT att vad han gjorde var att han satte sig vid sidan av buren för att se om motståndarna trampade över ringen, men att ingen protesterade mot detta under tävlingen utan först efteråt.

"Har skrivit och försökt be om ursäkt. Så här ska det ju aldrig behöva bli", skriver Härstedt.

Torneklint säger att det är arrangören, efter SM-tävlingarnas slut, som ska rapportera in händelser till förbundet och att det då kan komma fram en anmälan mot Härstedt.

TT: Vad säger du om händelsen?

– Jag var inte där, så vi får se vad som kommer in. Min personliga reflektion är att alla aktiva ska fokusera på sin egen prestation, det brukar vara ett vinnande koncept i längden, säger Torneklint.

TT: Är du förvånad?

– Ja, det är för mig helt främmande att det ska förekomma över huvud taget, säger hon samtidigt som hon skakar på huvudet.

TT: Vad kan det leda till?

– Jag har aldrig varit med om det förut så jag vet inte vad det kan leda till.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons