Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Tonårige Sinner pressade Nadal

Rafael Nadal är klar för sin trettonde semifinal i Franska mästerskapen. Men det satt oväntat hårt åt i kvartsfinalen mot 19-årige Jannik Sinner.
Tennis • Publicerad 7 oktober 2020
Rafael Nadal jublar i Parisnatten.
Rafael Nadal jublar i Parisnatten.Foto: Michel Euler/AP/TT

I en nattmangling, som tog slut först närmare halv två på onsdagsnatten, kunde Rafael Nadal slå in matchbollen till 7–6, 6–4, 6–1 och konstatera att han var i sin fjärde raka semifinal i Paris.

Den 75-rankade italienaren Sinner visade ingen större respekt för världstvåan och bröt två gånger om Nadals serve. I första set hade han vid ställningen 6–5 chansen att serva hem setet men den mer rutinerade Nadal kunde bryta tillbaka och sedan vinna i tiebreak. Spanjoren skakades inte heller tillräckligt av att Sinner fick ett tidigt break i andra set. Från 1–3 där släppte Nadal sedan bara två game i hela matchen.

Annons

Den unge italienaren kan trots förlusten se tillbaka på ett lyckat mästerskap där han på väg mot kvartsfinal bland annat slog ut elfteseedade David Goffin och sjätteseedade Alexander Zverev. Den senare matchen skapade rubriker då Zverev spelat med andningsproblem och feber. Denne har ännu inte bekräftats varit covidsjuk.

Sinner var första debutant i Franska mästerskapen att nå kvartsfinal sedan 2005, då just Nadal stod för den bedriften. Spanjoren gick den gången hela vägen och tog sin första grand slam-titel – sedan dess har det blivit ytterligare 18 och han jagar Roger Federers 20 grand slams.

Ett gott tecken för 34-årige Nadal är att varje gång han har tagit sig till semifinal på gruset på Roland Garros har han också vunnit turneringen. Näste man att försöka bryta den trenden är argentinaren Diego Schwartzman, som i en fem timmar lång dust besegrade österrikaren Dominic Thiem.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons