Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Tomasson: "Försöker de skada honom?"

Anders Christiansen behandlades omilt i 1–1-matchen mot AIK.
Efteråt reagerade Malmö FF:s tränare Jon Dahl Tomasson.
Fotboll • Publicerad 13 maj 2021
Anders Christiansen. Arkivbild.
Anders Christiansen. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

Anders Christiansen fick sig en rejäl smäll över ena benet med drygt tio minuter kvar att spela. Sebastian Larsson träffade Christiansen med dobbarna, landslagsmittfältaren fick gult kort och Christiansen blev liggandes i smärtor innan han kunde spela vidare.

MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson menar att behandlingen Christiansen får av motståndarna i allsvenskan är ett problem.

Annons

– Jag är lite oroad över hur de beter sig mot "AC". Försöker de skada killen? Jag tycker att de behöver skydda honom bättre. Vi ser det varje vecka. Jag är besviken på det eftersom jag gillar fotboll. Men försöker de skada honom? Det är min fråga, säger MFF-tränaren.

– Jag kan bara berätta vad jag ser, och jag gillar inte vad jag ser. Du såg det själv, du såg situationen. Det händer varje vecka. Så min fråga till dig som skriver det och ser matcherna är om de försöker skada honom medvetet?

"Försökte jag inte"

Om Sebastian Larsson försökte skada Anders Christiansen?

– Nej, det försökte jag inte, säger han när han får höra om Jon Dahl Tomassons utspel.

– Bollen är där, men det kunde ha varit gult eller rött. Saktar du ner situationer ser det värre ut, men hade det blivit ett rött hade man fått acceptera det. Det är en del av fotbollen. Att medvetet skada någon? Nej. Men absolut, han får tänka så om det är det han gör. Det är inget jag kan göra något åt, säger Sebastian Larsson.

TT: Är Christiansen en spelare ni fokuserar att ligga extra hårt på?

– Det är en duktig fotbollsspelare, men extra hårt kan jag inte påstå. Det var situationer över hela planen i dag där det small på ganska bra som det ska göra i en sådan här match, säger Larsson.

AIK:s Alexander Milosevic menar att det inte är en viss argentinsk stjärnspelare man har att göra med.

– Det är en bra spelare, men det är inte (Lionel) Messi vi har i allsvenskan. Vi går inte in för att skada honom. De har tio andra bra spelare och vi kan inte bara fokusera på honom, säger han.

Haltade efteråt

Anders Christiansen haltade rejält efteråt. Däremot delar han inte sin tränares uppfattning om att andra spelare medvetet försöker skada honom.

Annons

– Nej, det tror jag inte. Det är klart att man känner att man får lite mindre tid på bollen och mycket markering. Men det är en del av spelet och det ska man hantera på bästa sätt, säger han.

– Om vår tränare har sagt det är det bättre att ni pratar med honom. Det som händer på planen stannar på planen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons