Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Beskedet: Tom Brady avslutar karriären

23 NFL-säsonger och sju Super Bowl-titlar räckte.
Tom Brady avslutar karriären – igen.
– Tack för att jag fick leva min absoluta dröm, säger quarterbacken i avskedsvideon som publicerades under onsdagen på sociala medier.
Amerikansk fotboll • Publicerad 1 februari 2023
Tom Brady lägger av.
Tom Brady lägger av.Foto: Chris O'Meara/AP/TT

Det har länge spekulerats – och under onsdagen kom det definitiva beskedet.

Superstjärnan Tom Brady, 45, lägger av. Den amerikanske fotbollsstjärnan bekräftar själv i en video som publicerades på sociala medier.

Annons

– Jag ska gå rakt på sak. Jag går i pension. Den här gången för gott, säger Brady.

Det är inte första gången Brady meddelar att han avslutar karriären. För drygt ett år sedan sade han att det var över – men ångrade sig därefter och körde en till säsong med Tampa Bay Buccaneers.

Men nu verkar det i alla fall bli pension för 45-åringen.

Tom Brady anses av många vara tidernas bäste i NFL. I 20 år representerade han New England Patriots och tog där sex av sina Super Bowl-titlar. 2020 flyttade han till Tampa Bay Buccaneers och tog även där Super Bowl-titeln – som 43-åring. Tom Brady är också den ende som har har blivit utsedd till MVP, mest värdefulla spelare på svenska, i fem Super Bowls.

– Tack, för att jag fick leva min absoluta dröm. Jag skulle inte vilja ändra någonting. Jag älskar er alla, säger Tom Brady.

Fakta: Tom Brady

Född: 3 augusti 1977 i San Mateo, Kalifornien (45 år).

Familj: Gifte sig med Gisele Bündchen 2009 och genom åren blev de ett av världens mest kända par. Men 2022 tog de beslutet att gå skilda vägar. Brady och Bündchen har två söner och en dotter tillsammans.

Position: Quarterback.

Klubbhistorik: Draftades för New England Patriots i NFL år 2000 i den sjätte rundan, som 199:e spelare. Efter att ha tillbringat sin första säsong på bänken kom Bradys karriär i gång ordentligt 2001, och han spelade för Patriots till och med 2019. 2020 skrev Brady på för Tampa Bay Buccaneers.

Meriter (i urval): 23 säsonger i NFL, där han utsetts till MVP tre gånger. Tio framträdanden i Super Bowl, varav sju segrar (den senare 2021) och tre förluster. Utsedd till MVP i Super Bowl fem gånger. Har även rekordet i antal Super Bowl-segrar, flest genomförda passningar i NFL-karriären och under en säsong samt i längsta touchdown-passning.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons