Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Tobbe Karlsson slutar i KHK

Sportchef, tränare, allt-i-allo.
Tobbe Karlsson har varit med på hela Karlskrona HK:s resa från division 3 till SHL och han har haft alla möjliga uppdrag i klubben.
Men nu tackar den goa gubben för sig, Mr. KHK lämnar klubben.
– Det är ett beslut som har vuxit fram, säger Tobbe Karlsson själv.
Karlskrona • Publicerad 8 december 2017

I dag släppte Karlskrona HK nyheten att Torbjörn Karlsson säger upp sig från Karlskrona HK.

Tobbe, som han är med allt och alla.

Annons

Den goa gubben som sprider skratt och glädje omkring sig.

– Vilket härlig människa det är, och alltid med en glimt i ögat, säger Karlskrona HK:s klubbdirektör Charlotte Gustavsson.

”Vi får väl se om det ringer i telefonen eller om den blir tyst …”

Beslutet att lämna Karlskrona HK är Tobbe Karlssons eget.

– Han har funderat på det här en längre tid och vi har diskuterat det i några månader. Han ser andra värderingar i livet, som barnbarn bland annat, och som den människa han är så ger han allt i det han ger sig in i. Det hockeyliv han har levt är inget åtta till fem-jobb, säger Gustavsson.

– Det har varit ett jättetufft beslut att ta, men jag har jobbat väldigt mycket och varit van vid att hela tiden gasa. Nu känner jag att jag inte har den energin längre och då är det bättre att släppa fram yngre krafter, säger Tobbe Karlsson.

– KHK betyder väldigt mycket för mig och jag är glada att de har stått ut med mig i alla år, säger han till khk.se.

När Blekingesport träffar honom i NKT Arena på fredagen säger han att han är nöjd med sitt beslut.

– Nu när jag har tagit det känns det bra, vi får väl se hur vemodigt det blir efterhand, det kommer det garanterat att bli.

14 år i föreningen, de tolv första i båset på ett eller annat sätt.

Annons

Det är inte utan att KHK:s bäste Karlsson saknar själva hockeybiten, då han de två senaste säsongerna (den här inräknad) verkat som sportchef för klubbens elitsatsning på junior- och ungdomssidan.

– Det är klart att det är så, det är ju på något sätt i själva hockeyn det händer, erkänner Karlsson.

Tobbes anställning i klubben är till februari nästa år, ett år då han även fyller 60 år.

– Jag är van vid full fart så det kommer kanske att bli en omställning, men jag vill tillbringa mer tid med familj och barnbarn, något som jag har försummat, säger Karlsson och berättar kärleksfullt om barnbarnen Noak och Moa, som han är på väg hem till efter vår intervju.

På frågan om han kan tänka sig att fortsätta med hockey, kanske i någon annan klubb, svarar han flytande.

– Så långt har jag inte tänkt, nu ska jag landa i det här beslutet, sen får vi se om någon ringer i telefonen eller om den blir tyst.

I en intervju med Blekingesport 2015 berättar Tobbe om den fantastiska resan från baracken till finrummet, det kan du läsa om i BLT och i Sydöstran.

– Jodå, jag minns när jag satt i baracken utanför Wämöhallen, sa han då.

KHK:s bästa Karlsson kom till en förening som då var ett mittenlag i division 3 och som saknade det mesta av de faciliteter som finns nu. Det fanns ingen organisation att tala om, knappt ett lag och Karlsson, som precis signerat ett kontrakt som tränare fick sköta inte bara tränar- och sportchefsjobb utan också idrottsprofilen, hockeygymnasiet och kioskerna …

Han fanns med i och kring A-laget fram till och med säsongen 2016/2017, sedan dess har han varit ansvarig för elitverksamheten på ungdomssidan i föreningen.

Annons

Tobbe Karlssons arbetsuppgifter, som sportansvarig för elitverksamheten på ungdomssidan, kommer efter det att han har slutat att fördelas på befintlig personal.

– Så är tanken i inledningsskedet i alla fall, det kan bli så att Patric (Larsson, sportchefen red. amn) får ett större ansvarsområde, säger Charlotte Gustavsson.

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons