Trots ett massivt skottövertag missade Timrå chansen att säkra finalplatsen.
Målvakten Daniel Marmenlind räddade 41 skott och Västervik vann med 2–1.
Ishockey • Publicerad 11 april 2021
Västervik håller liv i säsongen. Arkivbild.
Västervik håller liv i säsongen. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Timrå kunde vid seger säkra en plats i den hockeyallsvenska finalen. Och hade effektiviteten varit bättre hade laget säkert varit i final vid det här laget.

Albin Lundin, som gjorde hattrick i segern i fredags, fortsatte på den inslagna vägen och gav Timrå ledningen 11.46 in i första perioden.

I andra perioden växlade Timrå upp offensiven. Hemmalaget fullkomligen bombarderade Västerviks målvakt Daniel Marmenlind – men effektiviteten fanns inte där.

I stället kunde Jacob Bjerselius kvittera för Västervik och med 2.20 kvar av mittakten fixade Alfred Barklund in en 2–1-ledning för bortalaget.

Det var 20-åringens första seniormål.

– Väldigt skönt. Det passar bra att få göra det nu, säger Barklund i C More.

I tredje perioden gick Timrå stenhårt för en kvittering. Men Västerviks försvarsspel, Marmenlinds målvaktsspel och målramen hindrade pucken från att ta sig förbi mållinjen.

Kellen Jones satte i stället 3–1 i tom målbur och semifinalserien fortsätter. Matchbollen ligger fortfarande hos Timrå som nu har 3–2 i matcher.