Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Tiger Woods siktar på British Open

Till sist hamnade Tiger Woods på en 47:e plats i US Masters i Kalifornien.
Men tävlingen var ingen engångsföreteelse – utan nu siktar den amerikanske stjärnan vidare mot British Open på St Andrews i juli.
Golf • Publicerad 11 april 2022
Tiger Woods under US Masters i helgen. Nu siktar han på British Open.
Tiger Woods under US Masters i helgen. Nu siktar han på British Open.Foto: Jae C. Hong/AP/TT

46-åringen, som förra veckan var tillbaka i sin första majortävling sedan olyckan förra året där han nästan förlorade sitt ben, har redan nästa tävling inplanerad.

– Jag ser fram emot St Andrews. Jag kommer vara där, säger han till Sky Sports efter att ha gått klart den fjärde och sista rundan på Augusta National på söndagen.

Annons

– Det är något som ligger mig nära om hjärtat. Jag har vunnit två Open-tävlingar där, och det är golfens hemmaborg, fortsätter Woods om klassikern som avgörs 10-17 juli.

Men även om Woods är tillbaka på golfbanan igen och räknar med att komma upp på högre nivå än under US Masters ("Jag har en hel del att jobba på", säger han), så kommer han inte att tävla lika ofta som tidigare.

– Jag kommer aldrig mer att spela efter ett fullspäckat schema igen. Det kommer bara att vara de stora evenemangen, säger han till tidningen.

Han har ännu inte bestämt sig för om han spelar nästkommande major, PGA-tävlingen i Southern Hills i USA, i maj.

– Uthålligheten i benet är inte särskilt bra. Det är ömt så in i helvete när jag börjar en runda, men sedan när det är uppvärmt går det bra och jag får till några bra slag. Sedan tar uthålligheten slut och jag slår några rätt fula slag. Så det är en av sakerna vi ska jobba på och så får vi se hur schemat ser ut.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons