Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Tidigare NFL-stjärna investerar i Ekdals Burnley

Hjalmar Ekdals Burnley har haft en fantastisk säsong i Championship och uppflyttning till Premier League är sedan länge säkrad.
Nu kliver den före detta NFL-stjärnan JJ Watt och hans fru Kealia Watt in på investerarsidan.
Fotboll • Publicerad 1 maj 2023
Den tidigare NFL-stjärnan JJ Watt och hans fru Kealia Watt ska investera i Burnley. Arkivbild.
Den tidigare NFL-stjärnan JJ Watt och hans fru Kealia Watt ska investera i Burnley. Arkivbild.Foto: Rick Scuteri/AP/TT

På sin webbplats bekräftar Burnley att Justin James Watt, mer känd som JJ Watt och hans fru Kealia Watt har ingått ett formellt samarbete med klubben.

"Vi är väldigt glada över att välkomna JJ och Kealia till Clarets-familjen. Det här är ett samtal som har pågått under en tid och under den här säsongen har vi blivit enormt imponerade av deras passion och intresse för både klubben och Burnley-gemenskapen", säger Alan Pace, styrelseordförande för Burnley i ett uttalande.

Annons

Watt, 34, har utmärkt sig mest som Houston Texans-spelare och har utsetts till NFL:s bästa försvarare tre gånger. Han avslutade karriären förra året.

Hans fru Kealia har å sin sida ett förflutet som fotbollsspelare i American Women's League. Hon har även ett antal landskamper för USA på meritlistan och vill bidra till att klubbens damlag utvecklas ytterligare.

Tidigare den här säsongen dök paret Watt upp för att se Burnleys match mot Wigan. Nu har de alltså ingått ett formellt samarbete med klubben som spelar sina hemmamatcher på Turf Moor.

"När man investerar i en klubb som funnits sedan 1882 måste man ha stor respekt för dess historia och tradition. Vi förstår att vi inte bara investerar i truppen och tränaren, vi investerar i staden och dess människor. Vi tar det ansvaret på största allvar, och tänker jobba hårt för att vinna deras förtroende och stöd", säger JJ Watt.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons