Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Tidigare leksing avgjorde för Frölunda

Frölunda studsade tillbaka efter förlusten senast och slog Leksand med 4–2. Matchvinnare: tidigare Leksandsbacken Filip Johansson.
Ishockey • Publicerad 3 oktober 2020
Frölundas Joel Lundqvist (mitten) klappas om efter 1–1-målet under lördagens ishockeymatch i SHL mellan Frölunda och Leksand.
Frölundas Joel Lundqvist (mitten) klappas om efter 1–1-målet under lördagens ishockeymatch i SHL mellan Frölunda och Leksand.Foto: 

Före matchen talade alla om Leksands superkedja – Carter Camper, Marek Hrivik och Peter Cehlarik. De hade då producerat 20 poäng på tre matcher, fler än Frölunda lyckats med totalt. De fortsatte att producera även på lördagen och stod för fyra poäng, två mål och två assist.

Men skillnaden där här kvällen var att Leksand bara hade en kedja som kunde leverera, Frölunda hade fyra. Fyra mål från fyra formationer imponerar.

Annons

Men gladast av alla var kanske backen Filip Johansson.

Kort före andra periodpausen bröt Frölunda fram centralt i en kontring två mot en. Men Jan Mursak såg att Filip Johansson kom med bakifrån och släppte pucken. Och han gjorde inga misstag utan satte pucken distinkt upp i krysset.

Frölunda ledde för första gången i matchen och kunde sedan gå vidare till seger.

– Jag har haft liknande lägen tidigare men skjutit rakt i bröstet på målvakten. Så jag har tränat extra på just de här lägena, säger Johansson.

Känner målvakten

Och så hade han en extra fördel.

– Jag kan ju målvakten utan och innan, säger han och syftar på förra säsongen då Janne Juvonen kom till Leksand. De har tränat en hel säsong tillsammans.

När pucken gick i mål jublade han över sin första kasse i Frölundatröjan.

– Det är först när jag sätter mig i båset som tankarna kommer. Jag skulle ljuga om jag inte skulle säga att det var lite speciellt att göra första målet mot Leksand så klart.

Det var Frölunda som startade matchen i ett rasande tempo. Men när laget fick en dubbelutvisning levererade Leksands superkedja direkt. Det tog 14 sekunder i spel fem mot tre för att ta ledningen. Marek Hrivik gjorde sitt första mål, och nionde poäng, assisterad av Carter Camper. Hrivik skulle leverera ytterligare ett power play-mål i andra perioden.

Kvittera två gånger

Men Frölunda kvitterade två gånger. Först Joel Lundqvist i krysset och sedan Niklas Lasu via skridskon, ett mål som godkändes efter videogranskning. Sedan trädde Filip Johansson in i handlingen med sitt matchavgörande 3–2 mål innan Robin Alvarez kunde avsluta målskyttet. Frölunda vann välförtjänt, men drog på sig onödigt många utvisningar vilket kostar både kraft och rytm. Och Leksandstränaren var inte nöjd.

– Det är frustrerande att vi gör en bra prestation men slarvar på enkla chanser. Vi kan inte fortsätta så här om vi vill vinna hockeymatcher, förklarade Björn Hellkvist efter matchen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons