Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Tidigare Juventuspamp straffas – avstängd i 3,5 år

Fotboll • Publicerad 10 juli 2023
Andrea Agnelli. Arkivbild.Foto: Luca Bruno /AP/TT

Det italienska fotbollsförbundet (FIGC) har stängt av Juventus tidigare ordförande Andrea Agnelli, 47, i ytterligare 16 månader. Detta på grund av brott mot löne- och kontraktsreglerna.

Agnelli avgick från posten som ordförande i Juventus i november förra året efter att åklagare i Turin utrett medveten falsk bokföring i klubben. Agnelli har redan straffats med två års avstängning för bokföringsbrott – till vilket nu ytterligare 16 månader kommer adderas. Det innebär att den totala avstängningen landar på knappt 3,5 år.

Annons

Under måndagen meddelade FIGC att Agnelli kommer att stängas av i ytterligare 16 månader. Därtill ska han betala motsvarande drygt 700 000 svenska kronor i böter. Det är i nuläget inte känt om Agnelli kommer att överklaga beslutet.

I maj fråntogs Juventus tio poäng i Serie A med anledning av bokföringsbrotten. Detta ledde till att de till slut inte kvalificerade sig till Champions League nästa säsong.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons