Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Tävlingsuppehållet positivt för Sverigeettan

Coronaviruset har satt stopp för allt tävlande för tennisstjärnan Rebecca Peterson.
Men pausen har varit välbehövlig.
Tennis • Publicerad 27 april 2020
Rebecca Peterson är kvitt sitt ryggont. Arkivbild.
Rebecca Peterson är kvitt sitt ryggont. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Det är en inflammation i en disk i ryggen som stört Rebecca Peterson sedan december. En skada hon alltså drogs med redan under Australian Open (åkte ut i första omgången) i januari och som "eskalerade", enligt Peterson.

– För att se någonting positivt i hela den här situationen så har det varit väldigt bra för mig för jag har verkligen kunnat känna att jag har ordentligt med tid att återhämta mig och bli bra på riktigt, säger hon till Radiosporten och fortsätter:

Annons

– Normalt sett kanske man skulle känna sig lite stressad under en tävlingsperiod eftersom det är tävlingar mer eller mindre varje vecka.

Senast 24-åringen, rankad 44 i världen, tävlade var i WTA-turneringen Mexiko i början av mars där hon nådde kvartsfinal. Nu är alla tävlingar stoppade fram till och med tidigast den 13 juli, men Peterson gläds över sitt första tennispass på länge:

– Det var helt otroligt. Det var så himla skönt att få komma ut och spela tennis igen, och kunna slå bollen. Även om vi bara bollade i en halvtimme så var det ett väldigt stort framsteg och det är första gången som jag inte har haft ont i ryggen nu på flera månader.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons